293
Ο βρετανός υπουργός ποζάρει με τον γάλλο πρόεδρο κατά την χθεσινή επίσκεψη του τελευταίου στη Βρετανία | twitter.com/BorisJohnson

Γεφύρια με την Ευρώπη τάζει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 17:32
Ο βρετανός υπουργός ποζάρει με τον γάλλο πρόεδρο κατά την χθεσινή επίσκεψη του τελευταίου στη Βρετανία
|twitter.com/BorisJohnson

Γεφύρια με την Ευρώπη τάζει τώρα ο Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 17:32

Ηταν ο άνθρωπος πίσω από την καμπάνια του Brexit, ένας ένθερμος, θορυβώδης υποστηρικτής της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά το δημοψήφισμα, στη νέα κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι ο Μπόρις Τζόνσον ανταμείφθηκε με το υπουργείο Εξωτερικών και, αν κρίνουμε από όσα γράφονται, της πριονίζει την καρέκλα.

Τώρα ο Τζόνσον αποδεικνύει (και) πόσο αντιφατικός είναι καθώς πρότεινε την κατασκευή μίας γιγάντιας γέφυρας στη Μάγχη που θα ενώνει τη χώρα του με τη Γαλλία μετά το Brexit.

H Daily Telegraph αναφέρει ότι ο Τζόνσον είπε στον Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Βρετανία ότι είναι γελοίο οι δύο χώρες να ενώνονται μόνο με μία σιδηροδρομική γραμμή.

Και η λύση απλή – στα λόγια τουλάχιστον. «Ας φτιάξουμε και δεύτερο πέρασμα», είπε ο Τζόνσον. «Συμφωνώ. Ας το κάνουμε αυτό», του απάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Η οικονομική μας επιτυχία εξαρτάται από τις καλές υποδομές και τις καλές συνδέσεις. Μήπως το τούνελ της Μάγχης δεν είναι παρά το πρώτο βήμα;», έγραψε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Τζόνσον δεν αναφέρθηκε δημόσια συγκεκριμένα στην ιδέα της γέφυρας και δεν είναι σαφές εάν έγιναν λεπτομερείς συζητήσεις για το πώς θα στηθεί ένα τέτοιο έργο ή πώς θα χρηματοδοτηθεί.

Σύμφωνα πάντως με την Daily Telegraph, ο Τζόνσον πιστεύει ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση μίας Γέφυρας της Μάγχης, μήκους 22 μιλίων, ίσως να είναι μία επιλογή και ότι θα είναι ένα μέσον για την ενίσχυση του τουρισμού και των εμπορικών ανταλλαγών μετά το Brexit.

«Η τεχνολογία προχωρά συνεχώς και υπάρχουν μεγαλύτερες γέφυρες αλλού», δήλωσε στους συνεργάτες του ο Τζόνσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εστω όμως και αν η χρηματοδότηση εξασφαλιστεί και τα τεχνικά ζητήματα ξεπεραστούν, το ερώτημα παραμένει, γιατί ένας υπουργός που ρίχτηκε ολόψυχα στη μάχη υπέρ του Brexit σκέφτεται στα σοβαρά(;) να πολλαπλασιάσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη που εγκαταλείπει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...