614
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο (αριστερά) σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα | Νέα Δημοκρατία

Κικίλιας: Ερχεται Βlack Monday για Καμμένο – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 12:30
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο (αριστερά) σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα
|Νέα Δημοκρατία

Κικίλιας: Ερχεται Βlack Monday για Καμμένο – Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 12:30

Την αποκάλυψη στοιχείων που δείχνουν σχέση του υπογράφοντος την επίμαχη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, ως πληρεξούσιος του βασιλείου, Βασίλη Παπαδόπουλου, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προανήγγειλε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Βασίλη Κικίλια να δίνει τον τόνο ενόψει της κοινοβουλευτικής σύγκρουσης για το θέμα τη Δευτέρα.

«Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί την Δευτέρα στην Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα, ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε η κυρία Σπυράκη και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία για τις κινήσεις του Βασίλη Παπαδόπουλου στο ΥΕΘΑ.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη στο θέμα του χειρισμού των απόρρητων εγγράφων που έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Μαρία Σπυράκη αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Κακλαμάνης έχει κάνει δηλώσεις στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και ακολουθεί απολύτως τη γραμμή της ΝΔ». Διερωτήθηκε ωστόσο «τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;».

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στην ΕΡΤ ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε «ατόπημα» να παραλάμβανε -ως προεδρεύων της Βουλής- τα έγγραφα. «Δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα τα έγγραφα. Τα έβαλα σε ένα φάκελο και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Στις ίδιες  δηλώσεις του,  ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η ΝΔ», ενώ προσέθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ».

Κικίλιας: Τους περιμένει black Monday

Με τη φράση «έρχεται Black Monday για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο», ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έδωσε τον τόνο εν όψει της συζήτησης σε επίπεδο κορυφής για το θέμα τη Δευτέρα στη Βουλή.

«Για εμάς», είπε ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, «η Δευτέρα δεν είναι το τέλος αυτής ιστορίας, αλλά η αρχή» γιατί όπως σημείωσε, «ειδικά σε αυτό το υπουργείο, με την αμαρτωλή προϊστορία που υπάρχει, θα έπρεπε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που υποτίθεται φέρνει νέα ήθη, να επιδεικνύει άλλη συμπεριφορά…».

«Ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει απόρρητα, διαβαθμισμένα έγγραφα, το 2014, στη Βουλή και τώρα απειλούν τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που κάνουν το ίδιο. Να ξέρουν οι κυβερνώντες ότι οι έλληνες βουλευτές δεν τρομοκρατούνται. Όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία θέτει το ερώτημα τι φοβάται να κρύψει η κυβέρνηση; Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις; Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας καταδικασμένος λαθρέμπορος από το 2011. Στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ φαίνεται ρητώς αν υπήρχε πρόβλεψη για ύπαρξη μεσάζοντα δια της εταιρείας του ή γινόταν λόγος για διακρατική συμφωνία. Ποιοι τα έχουν υπογράψει, ποιοι έχουν παραπλανηθεί, ποιοι το έκαναν εν γνώσει τους και ποιο ήταν το όφελος;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε για τη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, ότι ο Πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην συζητηθεί ως προς την ουσία του το φλέγον θέμα που αφορά τον Πάνο Καμμένο» .

«Όποιος δεν φοβάται την αλήθεια, δεν κρύβεται πίσω από νομολογίες, προφάσεις και δεν διώκει τους υφισταμένους του, ούτε προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα, ατμόσφαιρα και κατάσταση απειλής», παρατήρησε για να προσθέσει: «Ο κ. Καμμένος πρέπει να ελεγχθεί στη Βουλή, πολιτικά, για μια ιστορία που θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ουρά, γιατί, ενώ έπρεπε να γίνει μια διακρατική συμφωνία G-to-G για την πώληση πολεμικού υλικού, εμφανίζεται να υπάρχει μεσάζοντας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος… Και μετά ήρθε το επίσημο κράτος της Σαουδικής Αραβίας και δεν την αναγνωρίζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...