354
Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα Νίκος Ανδρουλάκης | Alexandros Michailidis / SOOC

Ανδρουλάκης: «Ο νέος φορέας να διεκδικήσει αυτόνομο ρόλο»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 13:50
Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα Νίκος Ανδρουλάκης
|Alexandros Michailidis / SOOC

Ανδρουλάκης: «Ο νέος φορέας να διεκδικήσει αυτόνομο ρόλο»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 13:50

Την ανάγκη να έχει αυτόνομο ρόλο ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς τονίζει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θεωρεί ότι στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι όχι μόνο η Δεξιά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο «Εθνος» τονίζει ότι «ο νέος φορέας οφείλει να διεκδικήσει αυτόνομο ρόλο», ενώ θεωρεί ότι «ο σημερινός μίζερος δικομματισμός αποτελεί πηγή αναπαραγωγής της παθογένειας που βουλιάζει τη χώρα και πρέπει να ανατραπεί».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι δεν επιθυμεί ο νέος φορέας «να εμφανίζει την εικόνα μιας κακόφωνης Βαβέλ όπως έγινε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες» και τονίζει την ανάγκη «να αποφύγουμε τη συγκυριακή σύγκλιση δυνάμεων, μια μικρή ένωση μεγάλων εγωισμών».

Θεωρεί την προγραμματική συμφωνία προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμμαχία ή σύμπραξη στο μέλλον, ενώ στις κατηγορίες ότι θα γίνει «Ηρώδης» της παλαιάς γενιάς, απαντά ότι «η πείρα είναι χρήσιμη, όμως πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον προχωρώντας σε αλλαγή νοοτροπίας».

Επιπλέον, σε ομιλία του στην Κατερίνη, ο ευρωβουλευτής προέταξε την ανάγκη για σύγκρουση με κάθε είδους «συμφέροντα που χρεοκόπησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια».

«Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε μ’ αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, είτε είναι οικονομική ελίτ, είτε πολιτική, είτε συνδικαλιστική, είτε οτιδήποτε άλλο; Έχουμε αντανακλαστικά; Μπορούμε να διεγείρουμε τον κόσμο συναισθηματικά και πολιτικά και να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας;

» Ζητώ τη στήριξή σας γιατί έχω θέληση κι όρεξη να συγκρουστώ με τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά την πατρίδα».

Επισήμανε ακόμη ότι «αξίζει να συγκρουστούμε με τη συντήρηση της Δεξιάς την οποία εκφράζει σε ένα βαθμό και ο Τσίπρας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι η Δεξιά, ωστόσο, πρέπει να εκδιωχθεί από το χώρο και ο κ. Τσίπρας.

«Αν θέλουμε να ξαναχτυπηθούμε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις. Ποιες ίσες αποστάσεις; Ενώ έχεις κάποιον ο οποίος σε διώχνει, σε βάζει στο περιθώριο; Ή τον διώχνεις, παίρνεις το χώρο σου και συγκρούεσαι με τη ΝΔ ή συγκρούεται ιστορικά αυτός με τη ΝΔ. Εκτιμώ ότι στις επόμενες εκλογές θα πάθει μεγάλη ζημιά και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...