305
Ποια «Ιρμα»; Στο νησί είμαστε καλά μοιάζει να λέει στο τηλέφωνο ο Ρίτσαρντ Μπράνσον | Facebook/RichardBranson

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν φοβάται την «Ιρμα» – αλλά την κλιματική αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31
Ποια «Ιρμα»; Στο νησί είμαστε καλά μοιάζει να λέει στο τηλέφωνο ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
|Facebook/RichardBranson

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν φοβάται την «Ιρμα» – αλλά την κλιματική αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31

Την ώρα που όλοι στα νησιά της Καραϊβικής κάνουν τις προετοιμασίες τους για την αντιμετώπιση του κυκλώνα «Ιρμα» που πλησιάζει εξαιρετικά απειλητικός, υπάρχει και ένας που παραμένει ατρόμητος στο νησί του.

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Virgin, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει το Νέκερ, το ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική.

Ο κυκλώνας «Ιρμα» -κατηγορίας 5- αναμενόταν σήμερα Τετάρτη να χτυπήσει τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, όπου βρίσκεται και το Νέκερ, προτού συνεχίσει την καταστροφική του πορεία προς την Αϊτή, την Κούβα και τις ΗΠΑ ως το τέλος της εβδομάδας.

Με ανέμους που φτάνουν τα 290 χιλιόμετρα την ώρα, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους κυκλώνες που έχουν καταγραφεί. Βρίσκεται ήδη στην κατηγορία 5, της πενταβάθμιας κλίμακας επικινδυνότητας.

Τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να φοβίζει τον Μπράνσον, που έχει την περιπέτεια στο αίμα του. Κάποιοι από τους καλεσμένους του έχουν φύγει από το νησί, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Virgin, αλλά ο ίδιος και περί τα 30 άτομα από το προσωπικό του θα μείνουν στο νησί.

«Μένω, όπως έμεινα και τις τρεις φορές που είχαμε κυκλώνες τα τελευταία 30 χρόνια», διευκρίνισε.

Στο ιδιωτικό του νησί, «έχουμε κάποια πολύ γερά κτίρια με στόρια που μπορούν να αντέξουν στους κυκλώνες», είπε ακόμη δίνοντας και κάποιες συμβουλές: «Ό,τι και αν συμβεί, μείνετε μέσα και μακριά από τον ωκεανό και όσα παρασύρει ο αέρας».

Δεν ξέχασε πάντως και τις επιπτώσεις από τον «Χάρβεϊ» στο Τέξας, ο οποίος ήταν «μια τραγική και πανάκριβη υπενθύμιση» ότι η κοινωνία δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Δημοσίευσε και μια εικόνα από το σπίτι του, όπου έχει μαζέψει άρον-άρον τα έπιπλα εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό.

Η νήσος Νέκερ, όπως σημειώνει η Telegraph, έχει μια μεγάλη κατοικία και κάποια μικρότερα οικήματα τα οποία ενοικιάζονται για 80.000 δολάρια την βραδιά. Το προσωπικό του νησιού φτάνει τα 100 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...