360
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καμίνης για Τραγάκη: «Γιατί πρέπει να την πληρώνει ο γιος για τον πατέρα;»

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 09:41
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καμίνης για Τραγάκη: «Γιατί πρέπει να την πληρώνει ο γιος για τον πατέρα;»

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 09:41

Για τις εξελίξεις στον χώρο του Κέντρου και την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα αλλά και το περιστατικό που σημειώθηκε στη ΝΔ με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη μίλησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ασφαλώς το μεγαλύτερο μέρος της πρωινής συζήτησης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν ήταν τα της ΝΔ αλλά τα της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ενδιάμεσο χώρο αλλά για μια «μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, συνεχιστή των παραδόσεων του προοδευτικού κέντρου και της Κεντροαριστεράς». «Δημιουργούμε κάτι μεγάλο» ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες «για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να κυβερνήσουμε».

Και αναφερόμενος στις διαδικασίες των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, επανέλαβε την θέση που είχε εκφράσει και κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του λέγοντας ότι «πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό να ψηφίσουν – είναι θέμα δημοκρατίας». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων τάχθηκε παράλληλα υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, λέγοντας ότι  «δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους πολίτες με διαδικαστικά θέματα».

Οι νέες δηλώσεις του κ. Καμίνη σχετικά με τις διαδικασίες στην ψηφοφορία αρχηγού έρχονται ενώ ακόμα αποτελεί σοβαρή εκκρεμότητα η δυνατότητα ηλεκτρονικής (και εξ αποστάσεως) ψήφου χωρίς φυσική παρουσία – δεν τη θέλουν στο ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά, την επιθυμούν ο δήμαρχος Αθηναίων και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι οι εξελίξεις στη δημοκρατική παράταξη «ενδυναμώνουν το μέτωπο των δημοκρατικών κομμάτων», ενώ για το ζήτημα των συνεργασιών στο μέλλον («με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ», είναι το τεχνητό δίλημμα που καλλιεργείται από πολλά κέντρα) επισήμανε ότι «δεν νιώθω ότι αποτελούμε συμπλήρωμα κανενός, ρωτήστε τους άλλους αν θα συνεργάζονταν μαζί μας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τον Γιάννη Τραγάκη και τον γιο του, σημείωσε καταρχάς ότι είναι «απαράδεκτη η αντίληψη» του βουλευτή της ΝΔ και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.

«Η πολιτική δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση του τύπου Τραγάκης και υιός», είπε αλλά εξέφρασε τη διαφωνία του για τον αποκλεισμό του γιου του κ. Τραγάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να την πληρώνει ο γιος για τον πατέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...