231
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος. Υποστηρίζει ότι για τη θέση διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ απαραίτητη είναι η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ με απολυτήριο Γυμνασίου!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 11:02
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος. Υποστηρίζει ότι για τη θέση διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ απαραίτητη είναι η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ με απολυτήριο Γυμνασίου!

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 11:02

Oύτε καν απολυτήριο Λυκείου. Θα έχεις βγάλει το Γυμνάσιο και θα μπορείς να είσαι διευθυντής Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου! Με τροπολογία που -όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος»- κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, θα απαιτείται πλέον μόνο η εκπλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ως τυπικό προσόν προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

tropologia

Είναι «φωτογραφική» η τροπολογία; Αυτό απομένει να αποδειχτεί στην πράξη, καθώς όπως σημειώνεται «για τις θέσεις αυτές επιλέγονται πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους», ανεξάρτητα τυπικών προσόντων. Και το «αναγνωρισμένο κύρος» στη χώρα μας είναι κάτι το σχετικό.

Ηδη πάντως στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «ανοίγει το δρόμο» σε διορισμούς «ημετέρων» και σε άλλες κομβικές θέσεις της κρατικής πολιτιστικής σκηνής.

Χαρακτηριστικό είναι δε ένα σχόλιο μέσω twitter του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων άναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».

Ο κ. Σκουρολιάκος υποστηρίζει ακόμα ότι για τη θέση αυτή απαραίτητη είναι η «καλλιτεχνική αξία» και όχι τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...