474
Το τζάμπολ. Οταν ξεκινούσαμε για μια ακόμη υπέρβαση, η οποία όμως δεν ήλθε | ΙΝΤΙΜΕSPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Γαλλίδων η Εθνική Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 23:26
Το τζάμπολ. Οταν ξεκινούσαμε για μια ακόμη υπέρβαση, η οποία όμως δεν ήλθε
|ΙΝΤΙΜΕSPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Γαλλίδων η Εθνική Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 23:26

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι· τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα». Αυτός ο υπέροχος στίχος του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη από το «Πρώτο Σκαλί», επιστρατεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Εθνική Ελλάδος στις γυναίκες έφθασε ως τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, μεγάλη δόξα. Αλλά αντιμετωπίζοντας τη Γαλλία στη μάχη για την πρόκριση στον τελικό συνετρίβη: τελικό σκορ 55-77.

Οι Γαλλίδες ήταν αχτύπητες, αν και οι Ελληνίδες πάλεψαν το ματς ως και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν η διαφορά ήταν μόλις στο -5. Αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε η κατάρρευση για την ομάδα του Κώστα Κεραμίδα: πετύχαμε μόλις οκτώ πόντους, ενώ οι Γαλλίδες 25!

Δεν μπορείς να είσαι απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από αυτή τη Γαλλία, ίσως μόνο για το εύρος της ήττας, τους 22 πόντους. Αλλά πολλές υπερβάσεις είχαν ήδη γίνει: νίκη επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας, νίκη επί της μεγάλης Ρωσίας, νίκη επί της επίσης πανίσχυρης Τουρκίας. Τώρα υπάρχει ευκαιρία για ένα μετάλλιο, το χάλκινο στον μικρό τελικό, την Κυριακή, απέναντι στο Βέλγιο. Και μένει βέβαια πάντα, η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αρχή πάντως του ημιτελικού ήταν ευοίωνη. Με την Εβίνα Μάλτση να ξεκινά… δαιμονισμένα, η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα (7-2). Ομως, όπως σημειώνει ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην ανταπόκρισή του από την Τσεχία για το sport24.gr, δεν μπόρεσε να το κρατήσει για πολύ. Ηταν η κυριαρχία των Γαλλίδων στο ριμπάουντ (1-14 στο πρώτο δεκάλεπτο) και βεβαίως η ευστοχία τους στα δίποντα (8/12) που τους έδωσαν την άνεση να κλείσουν την περίοδο με αέρα έξι πόντων (17-23).

Πάντως αυτές οι επιδόσεις των Γαλλίδων δεν τρόμαξαν την ομάδα του Κεραμιδά. Οι αθλήτριές του έμειναν κοντά στο σκορ, εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους στο πρώτο μέρος (14), αλλά δεν βρήκαν τρόπους για να περάσουν και μπροστά με το 30-35 του 20′ να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

1706756
Η Εβίνα Μάλτση στον πάγκο, δίνει εντολές. Η Εθνική το πάλεψε ως το 33ο λεπτό (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την Τσατσουάνγκ να κάνει ζημιά και να φθείρει τις Ελληνίδες με φάουλ, τη Γαλλία να κρατά προβάδισμα πέντε πόντων και την Καλτσίδου να παλεύει μόνη εναντίον όλων για να κρατήσει όρθια την ομάδα της. Η Στέλλα έκανε πράγματα και θαύματα, ισοφάρισε με τρίποντο στο 47-47 στο 29′, αλλά και πάλι οι «τρικολόρ» κράτησαν τα ηνία και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 47-52. Οι οκτώ σερί χαμένες επιθέσεις πλήγωσαν την ομάδα μας, όμως η Σπυριδοπούλου έβαλε μεγάλο τρίποντο (50-54) πριν η Επουπά απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 33′ και η Γιοάν πετύχει κι αυτή σουτ από μακριά για το 50-60. Ηταν το σημείο που όλα κρίθηκαν, καθώς οι Ελληνίδες δεν είχαν άλλο κουράγιο για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο…

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-35, 47-52, 55-77

1706740
Ορκος για τη νίκη. Πιστές στην ομάδα ως το τέλος (ΙΝΤΙΜΕSPORTS)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...