516
Πλάνο από το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να βγαίνουν από το περιπολικό στον δρόμο του Μπόροου Μάρκετ | -

Σε 20 δευτερόλεπτα σκότωσαν τους δράστες του Λονδίνου οι αστυνομικοί [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 13:05
Πλάνο από το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να βγαίνουν από το περιπολικό στον δρόμο του Μπόροου Μάρκετ
|-

Σε 20 δευτερόλεπτα σκότωσαν τους δράστες του Λονδίνου οι αστυνομικοί [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 13:05

Ενα περιπολικό διασχίζει τον δρόμο του Μπόροου Μάρκετ, τρεις ένοπλοι αστυνομικοί πετάγονται από δεξιά κι αριστερά, πέφτουν κυριολεκτικά πάνω στους -άγνωστους τότε- άνδρες που επιτίθενται με μαχαίρια στους περαστικούς. Συνολικά, μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, οι τρεις ένστολοι της αστυνομικής υπηρεσίας Σίτι του Λονδίνου ακινητοποιούν τους τρεις δράστες. Ετσι τελείωσε η αιματοχυσία στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου.

Σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας του Μπόροου Μάρκετ, που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφεται η γρήγορη και αποτελεσματική δράση των αστυνομικών που κατάφεραν να σταματήσουν τους τρεις άνδρες πριν σκοτώσουν κι άλλους ανθρώπους.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, στον πολυσύχναστο δρόμο βρίσκονται ήδη οι τρομοκράτες -ο 27χρονος Χουράμ Μπατ, ο 30χρονος Ρασίντ Ρεντουάν και ο 22χρονος Γιουσέφ Ζαγκμπά- οι οποίοι έσπευσαν εκεί οκτώ λεπτά αφού παρέσυραν με όχημα πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Οι δράστες προσπαθούν να μπουν σε μία παμπ αλλά οι πόρτες είναι σφραγισμένες.

Υστερα ορμάνε σε έναν νεαρό που περνάει από δίπλα. Εκείνη τη στιγμή ένας άλλος περαστικός ρίχνει μία καρέκλα για να αποτρέψει την επίθεση. Τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον νεαρό άνδρα εμφανίζεται στο πλάνο το όχημα των ενόπλων αστυνομικών της υπηρεσίας του Σίτι του Λονδίνου (ARV).

Οι ένστολοι τρέχουν προς τους δράστες χωρίς κανένα δισταγμό. Παράλληλα το περιπολικό συνεχίζει να κινείται σταθερά με τη μία πόρτα ανοιχτή. Ενας από τους αστυνομικούς πέφτει με δύναμη πάνω σε έναν από τους δράστες με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο στο έδαφος. Ο αστυνομικός σηκώνεται, υψώνει το όπλο και πυροβολεί.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, ένας άλλος δράστης επιτίθεται με μαχαίρι κατά άλλου αστυνομικού, ο οποίος υποχωρεί ένα βήμα πίσω, οπλίζει και πυροβολεί, σχεδόν πέφτει κάτω και ο ίδιος.

Τότε φτάνουν άλλα δύο περιπολικά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και βγαίνουν άλλοι πέντε αστυνομικοί. Αλλά οι δράστες έχουν ήδη σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, οι τρεις ήρωες που τερμάτισαν την τρομοκρατική επίθεση επέστρεψαν γρήγορα στο καθήκον τους και συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, καθώς οι Αρχές ήθελαν να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπήρχαν άλλοι δράστες.

sd
Οι τρεις δράστες. Από αριστερά: ο Ρασίντ Ρεντουάν, ο Χουράμ Μπατ και ο Γιουσέφ Ζαγκμπά  (Metropolitan Police Handout via REUTERS)

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι πυροβόλησαν 46 φορές οκτώ αστυνομικοί – τρεις από την αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου και πέντε από την Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία. Εξετάζουμε τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας στο Μπόροου Μάρκετ που πιστεύουμε ότι δείχνει το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου που ερευνούμε», σχολίασε η ανεξάρτητη επιτροπή (ICPP) που αναλαμβάνει να εξετάσει τέτοια περιστατικά.

Από την πλευρά της, η Μητροπολιτική Αστυνομία τόνισε ότι έχει επίγνωση ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί το οπτικοακουστικό υλικό.

Οι έρευνες σχετικά με την επίθεση -τρίτη σε έναν μήνα- συνεχίζονται. Οι Αρχές συνέλαβαν άλλους τρεις άνδρες την Τετάρτη στο ανατολικό Λονδίνο – συνολικά, λοιπόν, ανακρίνονται πέντε άνδρες.

Οι οικογένειες των δραστών που σκότωσαν συνολικά οκτώ άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες ακόμη, καταδίκασαν το χτύπημα. Η πρώην σύντροφος του δράστη Ρασίντ Ρεντουάν, Τσαρίς Ο’ Λίρι, δήλωσε ότι «έχυσε πολλά δάκρυα για τα θύματα» και ότι «τώρα η σκέψη που είναι στην ανατροφή της κόρης μου και στη γνώση ότι κάποτε θα πρέπει να προσπαθήσω να της εξηγήσω γιατί έκανε ό,τι έκανε ο πατέρας της»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...