314
O Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν συνομιλούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Προεδρικό. Μια άλλη συνάντησή τους όμως ήταν πιο περιπετειώδης | Twitter/Concordia

Η περιπέτεια του Τζο Μπάιντεν με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 12:00
O Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν συνομιλούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Προεδρικό. Μια άλλη συνάντησή τους όμως ήταν πιο περιπετειώδης
|Twitter/Concordia

Η περιπέτεια του Τζο Μπάιντεν με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 12:00

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν πολύ χαρούμενος που ήρθε στην Αθήνα με τη σύζυγό του. Χωρίς τις υποχρεώσεις  του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, με την ιδιότητα του βετεράνου της αμερικανικής πολιτικής σκηνής -ασχέτως αν κάποιοι (μεταξύ αυτών και ο αδελφός του) τον ονειρεύονται να διώχνει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο το 2020-, ο Μπάιντεν είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις συζητήσεις του με τους έλληνες παράγοντες χωρίς να τον δεσμεύει το πρωτόκολλο της διακυβέρνησης μιας υπερδύναμης.

Αλλά δεν πήγαν όλα καλά στην επίσκεψη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα – και δεν μιλάμε για την ανταλλαγή γραβάτας με τον Τέρενς Κουίκ, αυτό ήταν ένα περιστατικό που δείχνει το χαλαρό και ευχάριστο της παρουσίας του Μπάιντεν ακόμα και στην επίσημη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

baiden-kouik2-768x512

Ενα άλλο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης και ενώ ο 47ος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε ολοκληρώσει την ομιλία του στο συνέδριο Concordia και είχε τελειώσει και από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

O Τζο Μπάιντεν είχε κανονίσει να δειπνήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίον είχαν ένα εγκάρδιο τετ α τετ ήδη την Τετάρτη στη δεξίωση στο Προεδρικό και συνέχισαν την κουβέντα τους και στο περιθώριο του συνεδρίου Concordia. Μάλιστα ο Μπάιντεν είπε ότι μολονότι Ρωμαιοκαθολικός ο ίδιος, τρέφει μεγάλο θαυμασμό για το έργο του Πατριάρχη.

Θα πήγαιναν λοιπόν για δείπνο. Στο ξενοδοχείο «King George» στο Σύνταγμα, στο διακριτικό εστιατόριο στην ταράτσα με την εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη. Μόνο που όταν μπήκαν στον ανελκυστήρα που θα τους οδηγούσε στην ταράτσα, ο Τζο Μπάιντεν, ο κ.κ. Βαρθολομαίος και μερικοί σωματοφύλακες βρέθηκαν παγιδευμένοι. Το ασανσέρ κόλλησε. Εμειναν έτσι -ένας πατριάρχης, ένας πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και σωματοφύλακες- επί περίπου 45 λεπτά της ώρας. Οταν επιτέλους βγήκαν, ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε χάσει το χιούμορ του: «Ευτυχώς, ήμασταν μαζί με τον Πατριάρχη και μπορούσαμε να προσευχηθούμε για τη ζωή μας»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...