361
Συρμαλένιος και Ασημακοπούλου σε παλαιότερες εμφανίσεις τους στο βήμα της Βουλής. Τώρα τα «είπαν» από τα βουλευτικά έδρανα | SOOC/CreativeProtagon

«Μπράβο, ωραίο στυλ έχεις μωρή», φέρεται ότι είπε ο Συρμαλένιος στην Ασημακοπούλου!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 15:22
Συρμαλένιος και Ασημακοπούλου σε παλαιότερες εμφανίσεις τους στο βήμα της Βουλής. Τώρα τα «είπαν» από τα βουλευτικά έδρανα
|SOOC/CreativeProtagon

«Μπράβο, ωραίο στυλ έχεις μωρή», φέρεται ότι είπε ο Συρμαλένιος στην Ασημακοπούλου!

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 15:22

Μια απίστευτα σεξιστική συμπεριφορά με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ολα ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η ερώτηση της κυρίας Ασημακοπούλου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Η βουλευτής της ΝΔ ξαφνικά άρχιζε να φωνάζει εκτός εαυτού προς τον κ. Συρμαλένιο, ο οποίος καθόταν σε διπλανό έδρανο: «Αν είσαι άντρας πες το δημόσια. Δεν θα τραμπουκίζεις εναντίον των γυναικών μέσα στη Βουλή». Οντως κανείς δεν είχε ακούσει τι έχει προηγηθεί, ό,τι είπε ο κ. Συρμαλένιος της το είπε προσωπικά. Η κυρία Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ της είπε υποτιμητικά: «Μπράβο. Ωραίο στυλ έχεις μωρή».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να επιληφθεί η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά καθώς κανείς άλλος δεν άκουσε το σχόλιο Συρμαλένιου, δεν υπήρξε παρέμβαση. Βέβαια η κυρία Χριστοδουλοπούλου έσπευσε να αδειάσει τη βουλευτή της ΝΔ λέγοντάς της «μην επικαλείστε τη γυναικεία ευαισθησία»…

Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου, ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Σε ενοχλεί το στυλ μου;»

Ν. Συρμαλένιος: «Ναι, με ενοχλεί».

Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στη Βουλή με αυτό τον τρόπο».

Ωστόσο ο κ. Συρμαλένιος διέψευσε ότι προέβη σε αυτά τα σχόλια. Σε ανακοίνωσή του, σε σχέση με το φραστικό επεισόδιο που του καταλογίζει η βουλευτής της ΝΔ, υποστήριξε ότι ήταν εκείνη που του απάντησε με προκλητικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απόδειξη για τη δήθεν «σεξιστική» φραστική επίθεση εκ μέρους του. Οπως έσπευσε να ενημερώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Συρμαλένιος, διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι σεξιστικές εκφράσεις όπως «μωρή» δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό του και δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα μου, αλλά και με τη συνείδησή του.

«Όλοι όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με το άτομό μου. Προφανώς πρόκειται για μια νέα συστηματική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συκοφαντήσει με κάθε τρόπο της κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Συρμαλένιος.

Το συμβάν σχολίασε ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι «ορισμένοι επέλεξαν τη δημιουργία εντυπώσεων και αυτό δεν βοηθάει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο» και προσέθεσε πως δεν θα πρέπει να διολισθαίνουμε σε χαρακτηρισμούς και εντάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...