242
Επιβάτες στο αεροδρόμιο του Σικάγο παρατηρούν τον πίνακα ανακοινώσεων με τις αμέτρητες ακυρωμένες πτήσεις | REUTERS/Kamil Krzaczynski

Η «Στέλλα» ακύρωσε τη συνάντηση Μέρκελ – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 10:14
Επιβάτες στο αεροδρόμιο του Σικάγο παρατηρούν τον πίνακα ανακοινώσεων με τις αμέτρητες ακυρωμένες πτήσεις
|REUTERS/Kamil Krzaczynski

Η «Στέλλα» ακύρωσε τη συνάντηση Μέρκελ – Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2017, 10:14

Αγνωστο αν στις ΗΠΑ ξέρουν το ελληνικό απόφθεγμα «Μάρτης γδάρτης». Τώρα θα το μάθουν. Μετά από έναν ασυνήθιστα «μαλακό» Φεβρουάριο, οι κάτοικοι των βορειοανατολικών ΗΠΑ ετοιμάζονται για μια νέα εισβολή χειμώνα με τη χιονοθύελλα «Στέλα»: δριμύ ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι έως 100χλμ/ώρα είναι το σκηνικό του καιρού που πλήττει κυρίως τις πολιτείες της Πενσυλβάνιας, της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κοννέκτικατ.

Οπως ανακοινώθηκε τα σχολεία έκλεισαν στη Νέα Υόρκη, στο Πρόβιντενς (πρωτεύουσα του Ρόουντ Αϊλαντ), καθώς και σε πόλεις της Μασσαχουσέττης και του Κοννέκτικατ.

Περίπου 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από Αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον, της Βοστόνης, της Βαλτιμόρης και της Φιλαδέλφειας. Ως εκ τούτου αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην αμερικανική πρωτεύουσα για μια πρώτη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

2017-03-10T193438Z_870007960_RC19D445C240_RTRMADP_3_USA-WEATHER
Χιονισμένο τοπίο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, μέσα Μαρτίου (Reuters)

Oι δύο ηγέτες ήταν να συναντηθούν στις 14 Μαρτίου, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, το ραντεβού θα γίνει την Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε το Νιου Τζέρσεϊ ο κυβερνήτης του, Κρις Κρίστι.

Εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ που ακύρωσε το ταξίδι της στις ΗΠΑ, και ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι αναχώρησε με τρένο από τη Βοστώνη για την Ουάσινγκτον, προκειμένου να προλάβει τα καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...