415
Η οικογενειακή φωτογραφία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη δεύτερη σειρά η Φώφη Γεννηματά και λίγο πιο δεξιά, ως guest, ο Αλέξης Τσίπρας | Facebook/Party of European Socialists

Είπε ο Τσίπρας ότι «δεν φταίει για όλα ο Σόιμπλε»;

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2017, 08:51
Η οικογενειακή φωτογραφία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη δεύτερη σειρά η Φώφη Γεννηματά και λίγο πιο δεξιά, ως guest, ο Αλέξης Τσίπρας
|Facebook/Party of European Socialists

Είπε ο Τσίπρας ότι «δεν φταίει για όλα ο Σόιμπλε»;

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2017, 08:51

Η κοινή παρουσία της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου ο Πρωθυπουργός συμμετέχει ως προσκεκλημένος, γέννησε μια παρεξήγηση. Ή τέλος πάντων, μια αναπάντεχη δήλωση. Που επιδέχεται αρκετές ερμηνείες και προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις.

Διότι σε κάθε περίπτωση, το να βγαίνει από το στόμα του κ. Τσίπρα η φράση ότι «δεν φταίει για όλα ο Σόιμπλε» είναι κάτι το αναπάντεχο. Αν όχι ιστορικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού είναι το περιβόητο «ή με την κοινωνία ή με τον Σόιμπλε».

Την είπε τη φράση κατά την εισήγησή του στην προσύνοδο ο κ. Τσίπρας, και όπως γράφει και ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» «μάλλον ξέχασε πως υπήρχε “κατάσκοπος” στο κοινό. Η Φώφη Γεννηματά, όταν ήρθε η σειρά της να μιλήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είπε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας ότι ‘δεν φταίει για όλα ο Σόιμπλε’ και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό”».

Κατά το κοινώς λεγόμενο, τον… κάρφωσε τον κ. Τσίπρα η κυρία Γεννηματά. Και τη φράση αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει (και την ίδια ώρα να… διαψεύσει) και το Μαξίμου μέσω των γνωστών κυβερνητικών πηγών, non paper και διακοινώσεων μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ.

17240428_10155025230940350_6520018008286365053_o
O Αλ. Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ σε ένα τετ α τετ στην προσύνοδο του PES. Η Φεντερίκα Μογκερίνι παρακολουθεί.

Διαβάζει κανείς από το τηλεγράφημα.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση για τον κ. Σόιμπλε, που αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

» Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες για το ότι “δεν διεκδικούν την πολιτική ηγεμονία και έχουν αφήσει το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να λέμε μόνο ότι φταίει ο Σόιμπλε. Αυτός κάνει τη δουλειά του, αλλά κάποιοι δεν αντιδρούν”, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές.

» Η αναφορά της κυρίας Γεννηματά, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως εξής: “Είπε προηγουμένως ο κ. Τσίπρας ότι ‘δεν φταίει για όλα ο κ. Σόιμπλε’ και είναι η πρώτη φορά που τον ακούω να το λέει αυτό. Όλοι γνωρίζουμε τις ευθύνες του κ. Σόιμπλε, αλλά οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες στην Ελλάδα που ζουν 7 χρόνια σε βαθιά λιτότητα, χωρίς να έχουν αυτή τη στιγμή προοπτική εξόδου από την κρίση, περιμένουν να ακούσουν από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να παραμείνει κανείς στην Ευρωζώνη, σε αυτή την μεγάλη οικογένεια”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...