297
Η Μέριλ Στριπ με τον Τομ Χανκς σε πρόσφατη εκδήλωση. | Getty Images/Ideal Images

Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ στα «Pentagon Papers» δια χειρός Σπίλμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 08:24
Η Μέριλ Στριπ με τον Τομ Χανκς σε πρόσφατη εκδήλωση.
|Getty Images/Ideal Images

Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ στα «Pentagon Papers» δια χειρός Σπίλμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2017, 08:24

Σαράντα χρόνια πριν από την Τσέλσι Μάνινγκ και τον Εντουαρντ Σνόουντεν, 45 χρόνια πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ και τις επιθέσεις του κατά των μέσων ενημέρωσης, υπήρχε ένας άνθρωπος που αποκάλυψε στην κοινή γνώμη, μέσα από τον Τύπο της εποχής, απόρρητα έγγραφα που έδειχναν τα ψέματα του αμερικανικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του παντοδύναμου τότε Ρίτσαρντ Νίξον, για τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

Ηταν ο Ντάνιελ Ελσμπεργκ και ως σήμερα είναι από τους πλέον ένθερμους ακτιβιστές υπέρ της διαφάνειας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της κυβέρνησης. Αυτή η υπόθεση έμεινε στην ιστορία ως «The Pentagon Papers»

Την ιστορία των Pentagon Papers, των εγγράφων του Πενταγώνου, όπως  έμεινε στην ιστορία αυτή η μεγάλη αποκάλυψη, σχεδιάζει τώρα να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στην ταινία, που θα λέγεται «The Post», θα συμμετάσχουν δύο σούπερσταρ ο Τομ Χανκς και -για πρώτη φορά με τον Σπίλμπεργκ- η Μέριλ Στριπ, αναφέρει το Mashable.

Ο Ελσμπεργκ ήταν ο άνθρωπος χάρη στον οποίο το 1971 διέρρευσαν στους New York Times έγγραφα που έδειχναν τα ψεύδη της προεδρίας Λίντον Τζόνσον για την κλιμάκωση της εμπλοκής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Η προεδρία Νίξον, που διαδέχτηκε τον Τζόνσον, προσπάθησε να εμποδίσει τους Times αλλά και την Washington Post να σταματήσουν τη δημοσίευση του υλικού. Η διαμάχη έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο δικαίωσε τις εφημερίδες στο πλαίσιο της συνταγματικής διάταξης για την ελευθερία του Τύπου.

Η ταινία θα επικεντρωθεί στην Washington Post με τον Χανκς στο ρόλο του διευθυντή Τομ Μπράντλι, του ανθρώπου που συντόνισε την αποκάλυψη του σκανδάλου του Watergate, και την Στριπ στο ρόλο της εκδότριας της εφημερίδας Κάθριν Γκράχαμ.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα και η παραγωγή της ταινίας. Είναι όμως μια ιστορία που αμέσως ανακαλεί στο μυαλό τη σημερινή κατάσταση και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...