269
Ο Μπενουά Αμον (αριστερά) με τον Μανουέλ Βαλς πριν από την τηλεμαχία τους | REUTERS/Bertrand Guay/Pool

Ο Αμόν «κέρδισε» τον Βαλς και στο ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 09:18
Ο Μπενουά Αμον (αριστερά) με τον Μανουέλ Βαλς πριν από την τηλεμαχία τους
|REUTERS/Bertrand Guay/Pool

Ο Αμόν «κέρδισε» τον Βαλς και στο ντιμπέιτ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2017, 09:18

Είναι μια υπόθεση προσωπική. Ισως χαμένη εκ των προτέρων, αλλά παραμένει προσωπική. Μπενουά Αμόν εναντίον Μανουέλ Βαλς για το προεδρικό χρίσμα του δημοσκοπικά τσακισμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας. Το ντιμπέιτ έγινε το βράδυ της Τετάρτης εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του PS στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας την άνοιξη. Εκλογές που οι Σοσιαλιστές δεν έχουν καμία ελπίδα, μετά και την πολιτικά οδυνηρή θητεία του Φρανσουά Ολάντ, αλλά επειδή Αμόν και Βαλς είναι άσπονδοι εχθροί στο κόμμα, η μονομαχία τους έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Τι έγινε στο ντιμπέιτ; Ο σκληροπυρηνικός Αμόν φάνηκε, λένε οι δημοσκοπήσεις, πιο πειστικός σε πιθανούς ψηφοφόρους στην τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe, διενεργήθηκε για λογαριασμό της BFM TV λίγο μετά τη λήξη της τηλεμαχίας. Και έδειξε ότι 60% όσων ερωτήθηκαν θεώρησαν τον Αμόν πιο πειστικό, σε σύγκριση με το 37% που θεώρησε ότι ο Βαλς κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι Αμόν είναι πιο επικοινωνιακός, είχε διατελέσει άλλωστε επί τέσσερα χρόνια εκπρόσωπος Τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος την εποχή που η παράταξη έχτιζε την επιστροφή της στην εξουσία. Με τον Βαλς όμως τους χωρίζει άβυσσος. Το 2014 ήταν υπουργός Παιδείας για μόλις τέσσερις μήνες και αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση του Βαλς λόγω των διαφορών του με την οικονομική πολιτική.

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, ο Αμόν έκανε την έκπληξη και βγήκε πρώτος, ενώ ο Βαλς ήρθε δεύτερος.

Ανεξάρτητα βέβαια από το ποιος θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο την Κυριακή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένας από τους δύο σοσιαλιστές πολιτικούς δεν έχει πολλές ευκαιρίες να επιβιώσει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...