359
|

Μητσοτάκης: «Θα κυβερνήσω με τις δυνάμεις της λογικής»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 17:11

Μητσοτάκης: «Θα κυβερνήσω με τις δυνάμεις της λογικής»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2017, 17:11

Με αναφορά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρόντες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ήταν μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, τους οποίους χαιρέτησε προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στην αίθουσα.

«Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτε στο πέρασμά της», τόνισε απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει: «Ο λαϊκισμός και το ψέμα είναι πρωτοφανή, ενώ το μέγεθος της καταστροφής και η ήττα της χώρας είναι καθολική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν στο τέλος του 2014, όταν παρέλαβε η κυβέρνηση».

Όπως είπε, δεν υπάρχει σήμερα κοινωνική ομάδα σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2014. «Το 2014 η χώρα έβγαινε από την κρίση και επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ξανά στην ύφεση. Το 2014 είχαμε αρχίσει αργά και σταδιακά να μειώνουμε την φορολογία, επί ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι αυξάνονται. Επί ΣΥΡΙΖΑ το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μειώνεται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται», πρόσθεσε.  «Ποιοι πλήττονται από την εγκληματικότητα, τα βόρεια προάστια ή οι λαϊκές συνοικίες, ποιοί πλήττονται από τη διάλυση των νοσοκομείων αν όχι οι πιο αδύναμοι. Η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη, οι ανισότητες διευρύνθηκαν και κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα τη μαύρη επέτειο. Οι κομματικοί μανδαρίνοι που χρησιμοποιούν το κράτος σαν λάφυρο είναι εκείνοι που γιορτάζουν», τόνισε. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ήλθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη, ότι η κατάντια και η μιζέρια είναι μία θλιβερή παρένθεση».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει, συσπειρώνοντας «τις δυνάμεις του ορθού λόγου» και εκφράζοντας όλους τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους. Ακόμη, σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά «το μεγάλο άνοιγμα της Ν.Δ.». «Ξέρω ότι πολλοί είστε καχύποπτοι, αλλά σας ζητώ να μας ακούσετε να μετρήσετε την αξιοπιστία των προτάσεών μας, να μας αξιολογήσετε, να συγκρίνετε τις δικές μας τεκμηριωμένες προτάσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σας θέλουμε κοντά μας χωρίς περιχαρακώσεις χωρίς αποκλεισμούς. Μακριά από μένα κάθε ίχνος ρεβανσισμού»

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...