632
Ο Ασημάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια κάθειρξης - αν και είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια | ΑΠΕ

Αποφυλακίστηκε ο σατανιστής Κατσούλας – Απογοητευμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 15:50
Ο Ασημάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια κάθειρξης - αν και είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια | ΑΠΕ

Αποφυλακίστηκε ο σατανιστής Κατσούλας – Απογοητευμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 15:50

Η δράση των περιβόητων «Σατανιστών της Παλλήνης» ξεκίνησε το 1992 και τρία χρόνια αργότερα, στις 7 Ιουνίου 1995, άρχισε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η δίκη μιας πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης: δύο νεαρές γυναίκες είχαν δολοφονηθεί από δύο νεαρά αγόρια με τη βοήθεια της 18χρονης τότε φίλης τους στο πλαίσιο σατανιστικών τελετών.

Πλέον, όλα τα μέλη της σατανικής τριάδας βρίσκονται εκτός φυλακής. Η Δήμητρα Μαργέτη αποφυλακίστηκε πρώτη τον Νοέμβριο του 2001 και ακολούθησε ο Μάνος Δημητροκάλης τον Μάρτιο του 2014.

Επειτα από 23 χρόνια κάθειρξης έφτασε η σειρά για τον Ασημάκη Κατσούλα, που θεωρείτο «αρχηγός» της ομάδας και αποφυλακίστηκε χθες, Δευτέρα, από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων σε ηλικία 44 ετών.

Είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και όλα αυτά τα χρόνια είχε κάνει περισσότερες από 10 αιτήσεις αποφυλάκισης – όλες τους είχαν απορριφθεί. Κατά τις αστυνομικές αρχές υπήρξε «υπόδειγμα κρατουμένου και συμπεριφοράς», χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα σε συγκρατούμενους ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

kats003
Ασημάκης Κατσούλας, Μάνος Δημητροκάλης, Δήμητρα Μαργέτη

Ο Κατσούλας, μαζί με τους άλλους δύο νεαρούς σατανιστές, δολοφόνησαν την 14χρονη Δώρα Συροπούλου και την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα.

theodora syropoulou 20.12.2016
Η Δώρα Συροπούλου

Διέπραξαν το πρώτο έγκλημά τους στις 27 Αυγούστου του 1992. Οδήγησαν με το πρόσχημα λευκής μαγείας την 14χρονη Θεοδώρα σε δάσος στο Κορωπί, όπου αφού έκλεψαν τα κοσμήματά της, την στραγγάλισαν, την βίασαν και έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν το σώμα της, προκαλώντας στη συνέχεια πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.

garifallia giourga 20.12.2016
Η Γαρυφαλλιά Γιούργα

Το δεύτερο έγκλημα σημειώθηκε στις 14 Απριλίου του 1993, με θύμα την 28χρονη Γαρυφαλλιά, που εργαζόταν ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Οι δράστες την συνάντησαν όταν επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και με πρόσχημα ότι ήταν αστυνομικοί την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου την βίασαν και στη συνέχεια την σκότωσαν.

Οι Κατσούλας και Δημητροκάλης ομολόγησαν τα εγκλήματά τους ενώ η Μαργέτη κατηγορήθηκε για συνέργεια.

Σήμερα, Τρίτη, συγγενείς των θυμάτων, με δηλώσεις τους στο protothema.gr, δήλωσαν «απογοητευμένοι» με την αποφυλάκισή του.

«Εγώ και η οικογένειά μου απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Τέλος. Οταν κάποιος που έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους με τόσο άσχημο τρόπο αποφυλακίζεται, για μένα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Επομένως ό,τι και να πω είναι λίγο», είπε  η αδερφή της Θεοδώρας Συροπούλου, Αναστασία.

Ο Μάκης Γιούργας, θείος του δεύτερου θύματος, δήλωσε πως η «Δικαιοσύνη άλλα αποφασίζει και άλλα κάνει. Ποιος είναι ο λόγος να επιβάλλει ισόβια τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται»;

1515281
Η δίκη των Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργιέτη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, 8 Δεκεμβρίου 1997 (ΑΠΕ/ ΜΠΕ)

«Αυτό που με στεναχωρεί πολύ και με προβληματίζει είναι αν κάποιος από την οικογένεια συναντηθεί τυχαία με αυτόν τον άνθρωπο, αν μπορώ να τον πω άνθρωπο, αλήθεια τι θα γίνει; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις; Δεν ξέρω και εγώ πως θα αντιδράσω αν τον δω μπροστά μου. Δεν θα μπορώ να ελέγξω τις κινήσεις μου εκείνη τη στιγμή. Ο πόνος είναι μεγάλος και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω βλέποντάς τον ελεύθερο. Χάσαμε ανθρώπους αγαπητούς. Ο γιος της Γαρυφαλλιάς έχασε τη μητέρα του. Τώρα είναι άντρας ολόκληρος αυτό το παιδί. Αν δει τυχαία έξω ελεύθερο τον δολοφόνο της μάνας του, θα είναι ωραίο αυτό; Εφόσον καταδικάστηκε δις ισόβια, να παραμείνει μέσα. Τι σημαίνει κάνω κάποια χρόνια φυλακή και μετά βγαίνω έξω. Σε άλλες χώρες τα ισόβια είναι ισόβια. Ποιος είναι ο λόγος να λέει η δικαιοσύνη ισόβια από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται. Τότε να πάω κι εγώ να κάνω ένα έγκλημα να κάτσω 20 χρόνια μέσα και μετά να βγω έξω και να είμαι ελεύθερος. Κάποιοι λένε ότι τιμωρήθηκε αρκετά αυτός. Αφού τιμωρήθηκε αρκετά, ας φέρει πίσω τον άνθρωπο που σκότωσε. Η ποινή του είναι δις ισόβια», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...