486
Ειρωνεία; Ο Τραμπ κραδαίνει μια πινακίδα «Οι γυναίκες υπέρ του Τραμπ» σε προεκλογική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στη Φλόριντα | REUTERS/Mike Segar

Οι γυναίκες «τελειώνουν» τον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2016, 09:31
Ειρωνεία; Ο Τραμπ κραδαίνει μια πινακίδα «Οι γυναίκες υπέρ του Τραμπ» σε προεκλογική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στη Φλόριντα
|REUTERS/Mike Segar

Οι γυναίκες «τελειώνουν» τον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2016, 09:31

Πλέον οι εξελίξεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Από την περασμένη Παρασκευή, όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο που έδειχνε τον Ντόναλντ Τραμπ να καυχιέται για το πώς τις γυναίκες πρέπει να τις χουφτώνεις στα γεννητικά όργανα –και παρά τις διαψεύσεις του ίδιου, ότι τάχα ήταν «μόνο λόγια αποδυτηρίων» και όχι πράξεις– όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζονται να καταγγείλουν την σεξιστική, στα όρια του τραμπούκου και του βιαστή, συμπεριφορά του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου.

Μέχρι τη νύχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδος) η λίστα των νέων καταγγελιών περιλάμβανε:

– Δύο διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία της Mις Αμερική που κατήγγειλαν ότι ο Τραμπ εισέβαλε στα καμαρίνια τους όταν εκείνες ήταν γυμνές και άρχισε να τις χαζεύει. Το περιστατικό είχε συμβεί το 2001, όταν ο Τραμπ ήταν διοργανωτής του διαγωνισμού.

– Δύο γυναίκες που κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι τους επιτέθηκε, τις χούφτωνε και τις φιλούσε χωρίς τη συγκατάθεσή τους· το ένα περιστατικό συνέβη μέσα σε αεροπλάνο, στα καθίσματα της πρώτης θέσης.

– μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Τραμπ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην έπαυλή του του Mar-A-Lago στη Φλόριντα.

– μια δημοσιογράφος του περιοδικού People κατήγγειλε ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από μια προγραμματισμένη συνέντευξη του ίδιου και της συζύγου του το 2005. «Με έσπρωχνε στον τοίχο και είχε βάλει τη γλώσσα του στον λαιμό μου» είπε.

– ένα περιστατικό στο οποίο ο Τραμπ φλέρταρε με ένα 10χρονο κορίτσι. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός χριστουγενιάτικου σόου του «Entertainment Tonight» το 1992. Τότε ο Τραμπ ήταν 46 ετών και φέρεται να χαζεύει κάποια κοριτσάκι και έπειτα να λέει «με αυτήν θα βγαίνω σε δέκα χρόνια, το πιστεύετε;». Αντίστοιχο σχόλιο έχει κάνει και για την ίδια του την κόρη, την Ιβάνκα. «Αν δεν ήταν κόρη μου, θα έβγαινα μαζί της».

Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες, όντως μοιάζουν για χαζά σχόλια επιπέδου ανδρικών αποδυτηρίων. Ομως οι περισσότερες περιγράφουν έναν άνθρωπο που χυδαιολογεί δημοσίως για τις γυναίκες και επιτίθεται στις γυναίκες με κάθε ευκαιρία, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη διασημότητα και τα πλούτη του.

Μπορεί να αντεπεξέλθει η καμπάνια του Τραμπ μετά από αυτή τη βροχή καταγγελιών; Απομένουν λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες ως τις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου και ήδη από την περασμένη Παρασκευή, όταν βγήκε στον αέρα το επίμαχο βίντεο με τα χυδαία σχόλια του Τραμπ, ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έχει δει τα ποσοστά του μεταξύ των ψήφων των γυναικών να καταρρέουν. Και παράλληλα όλο και περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί είτε τον καταδικάζουν και δηλώνουν τη στήριξή τους στη Χίλαρι Κλίντον, είτε αποστασιοποιούνται, στερώντας του κρίσιμες ψήφους.

Οπως ανέφερε το Politicο, οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του Τραμπ έχουν προκαλέσει ένα καθοδικό σπιράλ στα δημοσκοπικά ποσοστά του 70χρονου μεγιστάνα, τα οποία μάλιστα δεν κατέστη να διασωθούν από την σχετικά δυναμική εμφάνισή του στο δεύτερο ντιμπέιτ της περασμένης Κυριακής. Σε μια σειρά από κρίσιμες για τις εκλογές πολιτείες, όπως στο Γουισκόνσιν, το Οχάιο και το Μίσιγκαν, η Χίλαρι Κλίντον απέκτησε σαφές προβάδισμα ενώ ακόμα και στην παραδοσιακά δεξιά Γιούτα τα ποσοστά των δύο υποψηφίων έφτασαν να είναι ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...