472
O κλάδος των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενος ενός ακόμα ισχυρού χτυπήματος | SOOC

«Πάγωσαν» οι εργαζόμενοι σε Star και Αlpha

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 2 Σεπτεμβρίου 2016, 14:35
O κλάδος των εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενος ενός ακόμα ισχυρού χτυπήματος
|SOOC

«Πάγωσαν» οι εργαζόμενοι σε Star και Αlpha

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 2 Σεπτεμβρίου 2016, 14:35

Παγωμάρα. Είναι η λέξη που χρησιμοποιούν δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Alpha και του Star, όταν τους ζητάς να περιγράψουν την κατάσταση που βρήκαν στη δουλειά τους το πρωί της Παρασκευής. Λογικό. Οι περισσότεροι πήγαν για ύπνο έχοντας τη βεβαιότητα ή, τέλος πάντων, την ελπίδα, ότι η επόμενη μέρα θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Δεν ήταν. Αν τηρηθούν τα προβλεπόμενα, ως τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι άνεργοι.

Επισήμως δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους. Λογικό και αυτό. Εχουν να γίνουν πολλά από εδώ και πέρα και κυρίως η εκδίκαση των προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Επίσης μένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει -και αν θα γίνει- με τις θεματικές άδειες. Στο Star, ας πούμε, λένε ότι το κανάλι θα μπορούσε να πορευτεί ως ψυχαγωγικό, αφού αυτός είναι και ο χαρακτήρας του. Και ψιθυρίζουν ότι αρνούνται να πιστέψουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα αποσυρθεί από τον χώρο των media.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον Alpha. Και εκεί περιμένουν επίσημη ενημέρωση αν και ο άνθρωπος που συνήθως μιλάει στο προσωπικό εκ μέρους της εργοδοσίας, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, συμμετείχε στη διαδικασία και ήταν εξαντλημένος. «Διερωτώμαι τι θα πω σε ένα κανάλι διαμάντι και αδάνειστο όπως είναι ο Alpha και τι θα πω στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν φέρει αυτό το κανάλι πρώτο στην τηλεθέαση. Έχουμε τις ελπίδες μας στα δικαστήρια» είπε ο κ. Φουρλεμάδης εξερχόμενος της διαδικασίας.

Την ίδια στιγμή στο Mega δεν ξέρουν τι μέρα θα τους ξημερώσει. Το πρωί της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στο κανάλι, που είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι, συζητούσαν τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψυχάρη που είπε ότι το κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει, αφήνοντας ανοιχτή την προοπτική να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω δορυφόρου ή δικτυακής πλατφόρμας. Ακόμα και αυτό, όμως, θα απαιτήσει τεράστια συρρίκνωση των μεγεθών του.

Ουσιαστικά πάνω από 2.000 εργαζόμενοι απειλούνται άμεσα ή έμμεσα με το φάσμα της ανεργίας. Και βέβαια στην περίπτωση που κλείσουν κανάλια, πλήττονται και περιφερειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η ΕΣΗΕΑ τι λέει για όλα αυτά; Μάλλον προκάλεσε οργή με τα αργά αντανακλαστικά της. Η Ενωση Συντακτών εξέδωσε απλώς μία ανακοίνωση τη μέρα που ξεκίνησε η δημοπρασία. Τι έκανε νωρίτερα; Προφανώς διερευνούσε τη στάση των καναλιών στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

ΥΓ. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς έστειλε μήνυμα προς τους εργαζόμενους του καναλιού: «Ο Ομιλος ALPHA, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες.Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει. Ο ALPHA είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε. Δημήτρης Κοντομηνάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...