451
Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Τη χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στους αντιπάλους της | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Πώς η Φώφη μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε νέο ΔΗΚΚΙ

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 8 Σεπτεμβρίου 2019, 21:45
Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Τη χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στους αντιπάλους της
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Πώς η Φώφη μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε νέο ΔΗΚΚΙ

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 8 Σεπτεμβρίου 2019, 21:45

Ανήμερα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ η ατμόσφαιρα εφέτος ήταν πολύ διαφορετική. Μάλλον μνημόσυνο θύμιζε παρά κάτι άλλο.

Κάτι είχαν τολμήσει να πουν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Νίκος Παπανδρέου, ότι το καράβι αρμενίζει στραβά και ότι μία ολική επαναφορά στο ΠΑΣΟΚ θα ήταν μία κάποια λύση.

Και η Φώφη Γεννηματά θεώρησε ότι ανήμερα της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν μια καλή ημέρα για ξεκατίνιασμα. Αντί να μιλήσει ενωτικά και να κοιτάξει πώς θα γίνει μία συζήτηση, θεώρησε ότι αμφισβητείται και ότι αφού αμφισβητείται πρέπει να «σηκώσει το γάντι». Προκάλεσε όποιον θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας. Και λίγες ημέρες αργότερα ο Παύλος Γερουλάνος το έθεσε, λέγοντας δημοσίως ότι τον ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ομως μέσα στην αγωνία της η Φώφη είπε και κάτι άλλο. Το οποίο οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι μπορεί να έχει ειπωθεί: «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

Κοινώς δηλαδή, η κυρία Γεννηματά είπε δημοσίως ότι το ΚΙΝΑΛ πέρα από φιλόδοξη (υπερβολικά, όπως αποδείχθηκε…) απόπειρα ενός γενικού και αόριστου πολιτικού λίφτινγκ, ήταν και παραμένει ένα λογιστικό τέχνασμα για την διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Συμβαίνουν όλα αυτά έπειτα από την εκδίωξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, έπειτα από δύο μέτρια εκλογικά αποτελέσματα και ενώ το ΚΙΝΑΛ ψάχνεται καθημερινώς και έχει επιλέξει ως τακτική την τήρηση ίσων αποστάσεων από τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα.

Και συμβαίνουν επίσης ενώ ο Μητσοτάκης λεηλατεί το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο στελεχών και ο Τσίπρας ετοιμάζεται να το κατασπαράξει ως ο ισχυρότερος παίκτης στην αντιπολίτευση, απορροφώντας σε επίπεδο βάσης πρώην ή και νυν στελέχη του.

Κατά μία εκδοχή, η νευρικότητα της Φώφης δείχνει ότι παρά το γεγονός ότι έχει ελέγξει πλήρως τον μηχανισμό και έχει περιχαρακωθεί με τους δικούς της στην Χαριλάου Τρικούπη, στην ουσία φοβάται και την σκιά της.

Οι σπόντες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ εκλήφθηκαν από κάποιους και ως μήνυμα-απειλή για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο οποίος είναι φανερό ότι παίζει ένα δικό του παιχνίδι και κοιτάει προς τον Τσίπρα με κάποιον τρόπο και για κάποιον λόγο.

Και πάντως, για μία ακόμη φορά είναι φανερό ότι από την ανακατοσούρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λείπει το πολιτικό περιεχόμενο.

Τα διλήμματα θα γίνονται πιο πιεστικά όσο περνάει ο καιρός και όσο συνεχίζουν έτσι. Αν το πράγμα θα καταλήξει σε διασπάσεις ή εκκαθαρίσεις δεν μπορεί να προβλεφτεί προς το παρόν.

Πάντως ώσπου να φανεί αν το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα ΕΔΗΚ, η Φώφη έχει κατορθώσει κάτι με την λογιστική της προσέγγιση του ζητήματος.

Εχει ήδη μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε νέο ΔΗΚΚΙ και σε λίγο θα αρχίσουν να πλακώνονται για το ταμείο και την σφραγίδα…