452
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Περιμένοντας τους 400 της ΟΠΠΙ

|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Περιμένοντας τους 400 της ΟΠΠΙ

Για να είναι κάποιος μέλος των ΟΠΠΙ, πρέπει «να μην υπερβαίνει το 28ο έτος της ηλικίας του, να είναι απόφοιτος Λυκείου, να έχει ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., να έχει υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχει τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου».

Hδη 400 τέτοιοι υγιέστατοι (σωματικά και ψυχο-διανοητικά) νέοι προσλήφθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό κράτος και κάθε πρωί χτυπάνε την κάρτα τους στο αστυνομικό τμήμα που έχουν τοποθετηθεί. Τι κάνουν εκεί; Τη δουλειά τους. Δηλαδή, φυλάνε τα πανεπιστήμια. Καθότι οι ΟΠΠΙ είναι οι περίφημες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Θα μου πείτε, βέβαια, ότι εμείς αλλιώς την είχαμε φανταστεί την πανεπιστημιακή αστυνομία, όχι ένα τσούρμο ενστόλους που πίνουν καφέδες στα τμήματα περιμένοντας. Τι περιμένουν; Κατά τον Τάκη Θεοδωρικάκο, περιμένουν τους πρυτάνεις να τοποθετήσουν στις εισόδους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μπάρες (τουρνικέ που λένε και στο χωριό μου) και κάμερες ασφαλείας, ώστε οι ΟΠΠΙ να πιάσουν δουλειά.

Οι πρυτάνεις, πάλι, απαντούν ότι αν αποτολμήσουν να τοποθετήσουν τουρνικέ και κάμερες, θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες φοιτητικές αντιδράσεις, οπότε ο μόνος τρόπος να μπουν αυτά τα μαραφέτια στα πανεπιστήμια είναι να υπάρχουν εκεί οι ΟΠΠΙ. Το απόλυτο αδιέξοδο. Για να πιάσουν δουλειά οι αστυνόμοι, πρέπει να μπουν μπάρες και για να μπουν μπάρες, πρέπει να πιάσουν δουλειά οι αστυνόμοι. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Να λοιπόν που καταλήξαμε σε τραγέλαφο. Διότι δεν πρόκειται να δούμε τις ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια. Τις αποκτήσαμε μεν, αλλά θα υπάρχουν έξω από αυτά. Τουλάχιστον για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ξεχάστε το. Αν ο Μητσοτάκης ξανακερδίσει εκλογές, μπορεί να αποτολμήσει να τις βάλει μέσα, ως τις κάλπες όμως δεν υπάρχει περίπτωση.

Και δεν φταίει ο Θεοδωρικάκος, να εξηγούμαστε. Αυτός πήρε την καυτή πατάτα και τώρα δεν ξέρει τι να την κάνει. Ο προκάτοχος του Μιχάλης φταίει, που για κάθε πρόβλημα πρότεινε να φτιαχτεί κι ένα καινούργιο αστυνομικό Σώμα. Και κάποιοι σκληροί δεξιοί πέριξ του Μητσοτάκη, που λένε «νόμος και τάξη» και στάζουν μέλι. Μπορεί και ο ίδιος ο Κυριάκος να μπέρδεψε το Μπέρκλεϊ και το ΜΙΤ με το Αριστοτέλειο.

Ναι, το 62% του δημοσκοπικού κοινού στηρίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά κανένας από αυτούς που απαντούν στους δημοσκόπους δεν θα πάει στο Βιολογικό να τα βάλει με τους μπαχαλάκηδες. Ούτε με τους συλλόγους, ούτε με τους πρυτάνεις, ούτε με τους υπόλοιπους πανεπιστημιακούς (ο θεός να τους κάνει) φορείς.

Από μακριά λένε «στηρίζω». Και σε λίγο θα λένε «τι φιάσκο». Μπορεί, πάλι, η απόφαση να ελήφθη μέσα στη ζέση και την αισιοδοξία των πρώτων ημερών της κυβέρνησης αυτής. Θα σκέφτηκαν τότε «αφού ο Κυριάκος έπεισε τον Ελληνα να μην καπνίζει στα μαγαζιά, δεν θα μπορέσει να βάλει δυο αστυνομικούς στα πανεπιστήμια; Αστείο πράγμα». Αμ, είναι πολύ μακριά πια εκείνη η εποχή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News