351
Μανώλης ή Σπυριδούλα; Τέρμα το δίλημμα | Star Channel

Οταν ο Μανώλης νίκησε τη Σπυριδούλα

Μανώλης ή Σπυριδούλα; Τέρμα το δίλημμα
|Star Channel

Οταν ο Μανώλης νίκησε τη Σπυριδούλα

Αυτό το «Master Chef» είχε τηλεοπτικό άστρο. Η πρωτοφανής επιτυχία του σε μία τηλεοπτική σεζόν που είχε από λίγα ως ελάχιστα αξιόλογα πράγματα να επιδείξει, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τριανδρία των κριτών-παρουσιαστών. Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, έχοντας αναπτύξει μία διαβολεμένη χημεία μεταξύ τους, ήταν οι ενορχηστρωτές ενός ριάλιτι μαγειρικής πολύ υψηλών επιδόσεων.

Οσο για το «κάστινγκ» των παικτών, γιατί κακά τα ψέματα, ένα καλό ριάλιτι χρειάζεται πολλούς διαφορετικούς και αντικρουόμενους μεταξύ τους χαρακτήρες, και εκεί το γλυκό έδεσε μια χαρά.

Παλιά όλοι ήθελαν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι. Σήμερα, όλοι θέλουν να γίνουν σεφ, και κυρίως, Master Chef. Το πιο αξιόλογο ριάλιτι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, τελείωσε πανηγυρικά.

Από αριστερά: Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι τρεις κριτές του Master Chef

Το βραβείο του Master Chef και των 50.000 ευρώ κέρδισε τελικά ο Μανώλης Σαρρής, αφήνοντας δεύτερη και πικραμένη τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, μία από τις παίκτριες που τα social media αγαπούσαν να μισούν, εξαιτίας της γκρίνιας, της έπαρσης και της εκνευριστικής φωνής της, που με κάθε τόνο υποστήριζε ότι εκείνη πρέπει να είναι «η πρώτη ελληνίδα Master Chef».

Υστερα από μία σεζόν γεμάτη μαγειρικά πισωμαχαιρώματα, ακαταλαβίστικα στοιχεία στα πιάτα όπως «κραμπλ γλυκάνισου», μισές μερίδες σε τεράστια πιάτα, ξεκοκκαλισμένες πεσκανδρίτσες, μασκαρπόνε και κρεμέ, το τηλεοπτικό κοινό καθηλώθηκε προκειμένου να μάθει ποιος ή ποια θα είναι ο τελικός νικητής.

Το Star αποδεικνύεται ήρεμη δύναμη στην εφετινή σεζόν, διαθέτοντας ένα ριάλιτι που μας διασκέδασε και μας συγκίνησε. Μία πολύ νευραλγική σκηνοθεσία και ένα υποτυπώδες μοντάζ, μας άνοιγε την όρεξη καθημερινά στις 21.00.

Οπως άλλωστε είπε και στο επεισόδιο του τελικού ο Μανώλης Σαρρής, όσο βρισκόταν πάνω από μία κατσαρόλα που τον έφερνε λίγο πιο κοντά στη νίκη: «Το να κοιτάς ένα σκεύος γεμάτο υλικά, είναι σα να λύνεις μία εξίσωση. Λες αυτό, αυτό, αυτό και αυτό και καταλήγεις στο Χ, που είναι η γεύση».

Οσοι δεν είναι καλοί στα… μαθηματικά και στις εξισώσεις, μάλλον θα παραγγείλουν delivery. Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, το κανάλι είχε ήδη έτοιμο το τρέιλερ δηλώσεων συμμετοχής για το επόμενο. Κανένας δικηγόρος, κανένας γιατρός. Ολοι με μία κουτάλα στο χέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3