367
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεχνά αυτούς που τον βοήθησαν και προφανώς θαυμάζει σπάνιους πολιτικούς οργανισμούς σαν το Θανάση Θεοχαρόπουλου | INTIMENEWS

Εκεί που θα ταξιδέψει ο Θεοχαρόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεχνά αυτούς που τον βοήθησαν και προφανώς θαυμάζει σπάνιους πολιτικούς οργανισμούς σαν το Θανάση Θεοχαρόπουλου
|INTIMENEWS

Εκεί που θα ταξιδέψει ο Θεοχαρόπουλος

Δεν γνωρίζουμε αν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κέρδισε ποτέ εκλογές για το Δεκαπενταμελές στο σχολείο του στη Βέροια ή πώς τα πήγε στο μετερίζι των φοιτητικών παρατάξεων. Όταν, πάντως, αναμετρήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, πήρε 312 ψήφους και εξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Μπορεί ο αριθμός των ψήφων να φαίνεται μικρός, όμως μιλάμε για τη ΔΗΜΑΡ. Στο συνέδριο του Ιουνίου 2015, συμμετείχαν 590 μέλη και το 52% προτίμησε Θεοχαρόπουλο. Άξιος. Πανάξιος θα έλεγα, αφού τρεις μήνες μετά ετέθη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αν το δεις σχηματικά, ήταν, πράγματι, το κερασάκι. Η τούρτα ήταν το ΠΑΣΟΚ.

Σαράντα μήνες μετά, η Φώφη Γεννηματά τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς ο ίδιος ετάχθη υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία και υπερψήφισε στη Βουλή. Εν συνεχεία συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός και η σφραγίδα της ΔΗΜΑΡ. Σε δηλώσεις του επέμενε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πίσω από τις επιλογές του δεν υπάρχει καμία συναλλαγή. Κινήθηκε πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και την καθαρότητα της συνείδησής του.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδέχεται την Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού. Η απερχόμενη υπουργός, που μπήκε στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ, παραδίδει το χαρτοφυλάκιο σε κάποιον που απέκτησε την έδρα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και οι δύο έγιναν υπουργοί του Τσίπρα. Αυτή και αν είναι διεύρυνση, δεν συμφωνείτε; Και ο Αλέξης θυμίζει, προς κάθε ενδιαφερόμενο, πόσο γενναιόδωρος είναι με όσους βάζουν ένα χεράκι στις κρίσιμες στιγμές.

Όμως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει κάτι παραπάνω από την Κουντουρά, κάτι που τον καθιστά ανώτερο πολιτικό οργανισμό. Κατάφερε να γίνει υπουργός πηδώντας από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς μάλιστα να έχει εκτεθεί ποτέ στη λαϊκή ψήφο. Θυμίζει εκείνο το παλιό επιτραπέζιο παιχνίδι, το Φιδάκι, που μπορούσες να φτάσεις πιο γρήγορα στο τέρμα, αρκεί να βρισκόσουν στο σωστό κουτάκι και στην κατάλληλη σκάλα. Και ο Θεοχαρόπουλος το έκανε χωρίς ζάρια. Ακόμα και αν αυτό σε ενοχλεί, δεν γίνεται να μην τον θαυμάσεις. Θέλεις να του χτυπήσεις την πλάτη φιλικά. Ίσως τον πεις και μπαγάσα.

Τώρα θα πάει στο υπουργείο, ίσως αλλάξει και τα έπιπλα και θα απολαύσει το προνομιακό ταξιδιωτικό πακέτο που θα βρει σε πολυτελή φάκελο μέσα στο χαρτοφυλάκιό του. Εσείς μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Εκεί που θα ταξιδέψει ο Θεοχαρόπουλος δεν φτάνουν οι κακίες και ο φθόνος σας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News