505
Αυλωνίτου, Λαζόπουλος, Πατούλη. Ενα περίεργο τρίγωνο | CreativeProtagon

Είδες η Μαρίνα Πατούλη, Ελένη μου;

Αυλωνίτου, Λαζόπουλος, Πατούλη. Ενα περίεργο τρίγωνο
|CreativeProtagon

Είδες η Μαρίνα Πατούλη, Ελένη μου;

Η Μαρίνα Πατούλη θα κάνει γκεστ στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η Μαρίνα Πατούλη θα κάνει γκεστ στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», αφού ο Λαζόπουλος τη σατίρισε σε προηγούμενο επεισόδιο. Να κάτι που δεν γίνεται να μην σκεφτείς ακούγοντας τη συγκεκριμένη σύμπραξη. Δεν μπορείς επίσης να μην αντιπαραβάλεις το γκεστ της Μαρίνας Πατούλη με τις δηλώσεις της Ελένης Αυλωνίτου, την οποία ο Λαζόπουλος επίσης είχε σατιρίσει στο ίδιο επεισόδιο.

Σατίρισε πιο πολύ τη μία απ’ την άλλη; Είχε η μία λόγο να ενοχληθεί περισσότερο από την άλλη; Όχι, δεν νομίζω. Τη μια την είπε «καρακατσουλιό», την άλλη την είπε «ξινή αριστερή». Τη μια τη σατίρισε για το κιτς αρχοντοχωριάτικο ταπεραμέντο της, την άλλη για την αντιπαθητική, δήθεν αριστερή ιδιοσυγκρασία της. Μια σάτιρα στο ίδιο σκετς, παρόμοιου περιεχομένου και ύφους, για δύο γυναίκες, η οποία όμως γέννησε δύο διαφορετικές συμπεριφορές, δυο εκ δια μέτρου αντίθετες αντιδράσεις.

Η μια κυρία άκουσε το «ξινή αριστερή» και μίλησε δημοσίως για κομπλεξικούς που δεν αντέχουν σε εκείνην τον συνδυασμό που σκοτώνει: την ομορφιά, την εξυπνάδα και τη μόρφωση. Η άλλη κυρία άκουσε το «καρακατσουλιό» και πήγε κι έκανε γκεστ στον τόπο του εγκλήματος. Η μια ενοχλήθηκε και το εξέφρασε με ψωροπερηφάνια και υπεροψία, η άλλη έδειξε ανωτερότητα και ανεκτικότητα. Η μια έσταξε δηλητήριο κι έβγαλε αφρούς απ’ τα αφτιά, η άλλη φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον «εχθρό» της.

Μπορεί να ενοχλήθηκε και η κυρία Πατούλη. Και γενικά μπορεί να πικραίνεται με τα σκωπτικά σχόλια που γεννά κάθε της εμφάνιση με γόβες, τρέσες και συνολάκια που βγάζουν μάτι δίπλα σε σούβλες και αρνιά. Ακόμα όμως κι αν το παθαίνει, δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Δεν βγαίνει να κλαφτεί, δεν θυμώνει, δεν αντιδρά με κομπλεξισμό. Το παίρνει χαλαρά ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται: ακομπλεξάριστη, σίγουρη για τον εαυτό της και ψύχραιμη απέναντι στην κριτική που δέχεται.

Και τη στιγμή που μια άλλη κυρία αράδιασε μπροστά σε κάμερες τα προσόντα της, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η σάτιρα που της έγινε ήταν άστοχη επειδή είναι όμορφη, έξυπνη και μορφωμένη, η Πατούλη κοίταξε το κοινό της και είπε ότι «η σάτιρα είναι σάτιρα και δημιουργεί πολιτισμό» και ότι «αποτελεί ένδειξη πολιτιστικής και κοινωνικής αφύπνισης». Κίνηση άμυνας η μία, κίνηση ματ η άλλη.

Κίνηση ματ που πρέπει να της την αναγνωρίσουμε. Με τη συμπεριφορά της η κυρία Πατούλη κερδίζει πόντους και τη συμπάθειά μας, όσο «λάθος» κι αν θεωρούμε το γούστο και το στυλ της. Το οποίο, στο κάτω-κάτω, είναι και προσωπική υπόθεση. Θέλει χρυσούς πολυελαίους στο σαλόνι της; Γουστάρει να φορά την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω της; Τη βρίσκει να σέρνει το χορό με τρέσα και τακούνα δίπλα στη σούβλα; Γούστο της και καπέλο της, που λένε.

ΥΓ. Βεβαίως, την κυρία Πατούλη, ο Λαζόπουλος την κάλεσε να συμμετέχει στους Μήτσους. Δεν ξέρουμε αν κάλεσε και την κυρία Αυλωνίτου, όπως δεν ξέρουμε και τι θα έκανε η τελευταία αν λάμβανε μια πρόσκληση. Υποθέτω επίσης, ότι αν ο Λαζόπουλος την καλέσει τώρα, ίσως πει το ναι επειδή το είπε και η άλλη κι επειδή έχει δημιουργηθεί ήδη μια κακή σύγκριση. Να δω και την Αυλωνίτου στους Μήτσους κι ας πεθάνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News