219
Γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Κόβονται οι άδειες για όλους τους εργαζομένους στην Υγεία

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 15:33
Γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Κόβονται οι άδειες για όλους τους εργαζομένους στην Υγεία

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 15:33

Μετά την εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, το υπουργείο Υγείας, με κατεπείγον έγγραφό του, αποφάσισε να παγώσει τις άδειες όλων των υγειονομικών υπαλλήλων.

Αλλωστε, οι ειδικοί αναμένουν κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, πριν φανεί η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων.

Η απόφαση αφορά την αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία, καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

 

Το έγγραφο αναστολής των αδειών στον τομέα της Υγείας

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού της «Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των κεντρικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας), από λήψεως του παρόντος και μέχρι νεωτέρας».

Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στο πρώτο κύμα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, ενώ οι καλοκαιρινές άδειες δόθηκαν τμηματικά και με φειδώ στους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...