378
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή | INTIMEnews

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Κρύβεστε – «πυροτέχνημα» η επιστολή σε Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 12:50
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή
|INTIMEnews

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Κρύβεστε – «πυροτέχνημα» η επιστολή σε Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 12:50

Υποκριτική, χαρακτήρισε στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος,  την κίνηση του Πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα της ακρίβειας και τις πρακτικές των πολυεθνικών, και αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζητεί μέτρα από την Ευρώπη όταν δεν εφαρμόζει ούτε αξιοποιεί την «εργαλειοθήκη» της ίδιας της Επιτροπής, υπογράμμισε ότι εν τέλει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα «είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του».

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αργά καταφέραμε να σας φέρουμε στην Βουλή για να συζητήσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και είναι η ακρίβεια», άρχισε ο κ. Φάμελλος την πρωτολογία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια.

«Εδώ και χρόνια  τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι σωρεύουν υπερκέρδη», τόνισε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό  ότι κρύβεται από τη Βουλή και την κοινωνία στο θέμα της ακρίβειας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Μάρτιο να γίνει συζήτηση.

«Η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι η ακρίβεια είναι κάτι προσωρινό και εξωγενές. Μετά έλεγε ψέματα ο κ. Σκρέκας για μηδενικό πληθωρισμό και μετά ψέματα με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στα σούπερ μάρκετ. Σήμερα μας λέτε ψέματα ότι τάχα το αναγνωρίζετε», παρατήρησε ο κ. Φάμελλο, χαρακτηρίζοντας «πυροτέχνημα, για επικοινωνιακούς λόγους» την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει τη χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού. Τα υπερκέρδη τα αναγνωρίζετε μόνο όταν σας πιέζει κάποιος. Ποια είναι η αλήθεια για την ακρίβεια; Ότι στα βασικά είδη διατροφής η ακρίβεια είναι τριπλάσια από ό,τι στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και κατέληξε λέγοντας ότι «το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Στην πρωτολογία του ο κ. Φάμελλος «πέταξε το γάντι» στον Πρωθυπουργό και για τα Τέμπη, προκαλώντας το να πει αν ηκυβέρνηση θα τολμήσει να  συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μετά και τη μήνυση κατά υπουργών που διαβιβάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή .

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...