298
Συμπλοκές των ΜΑΤ με εργαζομένους στα νοσοκομεία, στην είσοδο του υπουργείου Υγείας | ΑΠΕ/ΜΠΕ

Επεισόδια σε διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 11:59
Συμπλοκές των ΜΑΤ με εργαζομένους στα νοσοκομεία, στην είσοδο του υπουργείου Υγείας
|ΑΠΕ/ΜΠΕ

Επεισόδια σε διαδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 11:59

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, απαιτώντας συνάντηση (χωρίς προσυνεννόηση) με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όταν απωθήθηκαν από τις παριστάμενες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολούθησαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο στην οδό Αριστοτέλους και προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε επέμβαση, εάν οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί, με αιτήματα μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία, καθώς χθες, Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι παρατείνονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στην Υγεία μέχρι το τέλος του έτους (εδώ), όχι όμως ότι μονιμοποιούνται.

Σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «300 με 400 συνάδελφοί μας επικουρικό προσωπικό, παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στον διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση, είναι στους αποτυχόντες. Επικουρικό προσωπικό, περί τις 2.000, λήγουν οι συμβάσεις τους από 1η Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύσεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία, έστω παράτασης τα συμβάσεων».

«Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στη δημόσια υγεία και την πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45.000 κενές οργανικές θέσεις, εάν φύγουν και οι 12.000 έκτακτοι υπάλληλοι», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...