Advertisement

538
Τα sex robots είναι πλέον μια πραγματικότητα και όπως φαίνεται η χρήση τους εγκυμονεί αναπάντεχους κινδύνους | youtube.com

Προσοχή στα sex robots, μπορεί να σας σκοτώσουν!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:05
Τα sex robots είναι πλέον μια πραγματικότητα και όπως φαίνεται η χρήση τους εγκυμονεί αναπάντεχους κινδύνους
|youtube.com

Προσοχή στα sex robots, μπορεί να σας σκοτώσουν!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 20:05

Από την στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το πρώτο ρομπότ που παρείχε σεξουαλικές «υπηρεσίες» άρχισαν να προκαλούνται αντιδράσεις και να εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ηθικής και κοινωνικής διάστασης.

Οταν πριν από λίγο καιρό άνοιξε στην Βαρκελώνη ο πρώτος οίκος ανοχής που λειτουργούσε με τέτοια ρομπότ αντέδρασαν δυναμικά ακόμη οι τοπικές ιερόδουλες. Παρόλα αυτά η χρήση αυτών των ρομπότ θεωρείται αναπόφευκτη και όσο μάλιστα προχωρά η τεχνολογία τους και θα μοιάζουν και θα συμπεριφέρονται ολοένα και πιο ανθρώπινα η ζήτηση θα αυξάνεται συνεχώς. Ομως αν τα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση των sex robots δεν είναι ικανά να σταματήσουν κάποιους στην χρήση τους ίσως η προειδοποίηση ειδικών σε θέματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων να τους κάνουν να το ξανασκεφτούν.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Mail ειδικοί ασφαλείας υποστηρίζουν ότι τα sex robots ενσωματώνουν τεχνολογία η οποία επιτρέπει την απόκτηση του ελέγχου τους από χάκερ. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε αυτή την πρώτη γενιά sex robots η απόκτηση του ελέγχου τους από κάποιον κακόβουλο είναι πολύ πιο εύκολη δουλειά από ότι το χακάρισμα ενός υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου.

Δείτε ένα βίντεο που αναφέρεται στην πιθανότητα τα sex robots να γίνουν δολοφόνοι:

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον αλλά και ταυτόχρονα ανησυχητικό είναι ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο χάκερ μπορεί να δώσει εντολή στο ρομπότ να δολοφονήσει τον εραστή του! Οι ειδικοί σημειώνουν ότι αν ο χάκερ θέλει να είναι βέβαιος ότι η «δουλειά» θα γίνει σωστά μπορεί να πάρει ο ίδιος τον έλεγχο του ρομπότ και να εξοντώσει εκείνος τον άνθρωπο που συνευρίσκεται ερωτικά με αυτό. Μάλιστα η επικινδυνότητα των sex robot θα μεγαλώνει όσο αυξάνονται οι ικανότητες τους και θα μπορούν να κρατούν και αντικείμενα. Ετσι ένα υποψήφιο θύμα ενός sex robot δεν θα δέχεται μόνο χτυπήματα από τα χέρια ή τα πόδια του αλλά πιθανώς και από κάποιο αντικείμενο (μαχαίρι ή κάτι άλλο) το οποίο θα κρατά το ρομπότ.

Οι αντιδράσεις

Aυτήν τη στιγμή υπάρχουν πέντε κατασκευαστές sex robot στον κόσμο με τις τιμές να ξεκινούν από περίπου πέντε χιλιάδες δολάρια για τα «απλά» μοντέλα και να φτάνουν τις 15 χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξελιγμένα. Αν και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα χρειαστούν περίπου πέντε δεκαετίες για να αποκτήσουν τα sex robots μορφή και συμπεριφορά που θα προσομοιάζει στην ανθρώπινη η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τέτοια που είναι πολύ πιθανό να συμβεί πολύ νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές της χρήσης των sex robots αναφέρουν ότι θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε μοναχικά άτομα ή ανθρώπους που για διαφόρους λόγους δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις όχι μόνο ερωτικές αλλά και κοινωνικές. Κάποιοι λένε ότι τέτοια ρομπότ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλινικές σε ρόλο σεξουαλικού «θεραπευτή» βιαστών ή παιδόφιλων, αλλά και άλλων ανθρώπων όπως ατόμων με αναπηρίες ή ψυχοσεξουαλικά προβλήματα.

Το Ίδρυμα Υπεύθυνης Ρομποτικής στη Χάγη σε έκθεσή του καλεί την κοινωνία να θέσει σε δημόσιο διάλογο την προοπτική των ρομπότ για σεξ. Η έκθεση θέτει το ερώτημα αν τα σεξουαλικά ρομπότ όντως θα μειώσουν τους βιασμούς γυναικών και τις κακοποιήσεις παιδιών ή αντίθετα αν θα επιτείνουν το πρόβλημα. Μεγάλη πρόκληση, όπως επισημαίνει η έκθεση αποτελεί η πιθανότητα δημιουργίας σεξουαλικών ρομπότ με μορφή παιδιού. Το βέβαιο είναι ότι τα sex robots μπήκαν στην ζωή μας και η χρήση τους θα μας απασχολεί από εδώ και πέρα όλο και πιο συχνά.