213
Ηδη η δήλωση ερμηνεύεται στη γείτονα ως κίνηση καλής θέλησης από τον έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν | ΙΝΤΙΜΕnews

«Χαϊδεύει» Ερντογάν ο Τσίπρας: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:09
Ηδη η δήλωση ερμηνεύεται στη γείτονα ως κίνηση καλής θέλησης από τον έλληνα Πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Χαϊδεύει» Ερντογάν ο Τσίπρας: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2017, 15:09

Εκτενείς αναφορές στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους τούρκους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα -δήλωση που γίνεται μία ημέρα μόλις πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα- κάνουν τα τουρκικά μέσα την Τετάρτη.

«Η στάση μου στο θέμα ήταν πάντα ξεκάθαρη: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και σε επίπεδο δικαστικών αρχών», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται ήδη στη γείτονα ως κίνηση καλής θέλησης από τον έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς εδώ και μήνες η Αγκυρα ζητεί μετ’ επιτάσεως από την Αθήνα την έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του ’16, ώρες μόλις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, όπως και των υπόλοιπων υποστηρικτών του πραξικοπήματος που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2016 απερρίφθη από την ελληνική Δικαιοσύνη το αίτημα έκδοσης των οκτώ, με το επιχείρημα ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι η ζωή τους θα τεθεί σε κίνδυνο σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου μέχρι σήμερα, έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα 995 άτομα  και πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι γκιουλενιστές και ποιοι έχουν επωφεληθεί της κατάστασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...