270
Η Λεπέν σε ομιλία της στις 27 Απριλίου στην Νίκαια | REUTERS/Eric Gaillard

Το κόμμα της Λεπέν «παρεμποδίζει τους δημοσιογράφους»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:53
Η Λεπέν σε ομιλία της στις 27 Απριλίου στην Νίκαια
|REUTERS/Eric Gaillard

Το κόμμα της Λεπέν «παρεμποδίζει τους δημοσιογράφους»

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:53

Σε καταγγελίες για δυσκολίες στην άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου στην κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι από 29 μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία.

Αφορμή ήταν οι συνθήκες με τις οποίες τους ζητήθηκε να καλύψουν την παρουσία της Λεπέν στη Νίκαια την Πέμπτη, όπου μίλησε σε 4.000 οπαδούς της.

Η φωτογράφος του Le Monde Λωράνς Γκε έγραψε στο Twitter ότι οι δημοσιογράφοι στριμώχνονταν σαν τα πρόβατα σε ένα περιορισμένο σημείο και σχεδόν δεν μπορούν να κινηθούν.

Το κρούσμα δεν ήταν το μοναδικό.

Την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, άλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίου για την Λεπέν, ο Ματιάς Ντεστάλ, έγραφε και αυτός στο Twitter  ότι του απαγόρευσαν την είσοδο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να καλύψει από εκεί την εκλογική βραδιά.Του είπαν μάλιστα αρμοδίως από τον Νταβίντ Ρασλίν, τον επικεφαλής της εκστρατείας της Λεπέν: «Θα τα δείτε από το (ενημερωτικό κανάλι) BFM».

Αλλά και πριν από την πρώτο γύρο, σε προεκλογική εκδήλωση στην Μασσαλία, άκουγαν τους άνδρες της ασφάλειας του Εθνικού Μετώπου να τους λένε να μείνουν σε ορισμένα σημεία, σε μεγάλη απόσταση από τα κομματικά στελέχη, γράφει χαρακτηριστικά το France 24.

Μπροστά σε τέτοια περιστατικά οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την παρεμπόδιση του έργου τους από το Εθνικό Μέτωπο, το κόμμα της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, στις 7 Μαΐου, οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι το Εθνικό Μέτωπο  έκανε επιλογή των μέσων που θα ακολουθήσουν την υποψήφια στην εκστρατεία της. «Πολλά μέσα αναγκάστηκαν να δουν τον συντάκτη τους να παραγκωνίζεται», σημειώνουν.

Μεταξύ των μέσων που υπογράφουν το κείμενο είναι το France 24, το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, οι εφημερίδες Le Figaro, L’Humanité, Libération, Journal du Dimanche και Le Monde, όπως και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...