413
Το 2016 ακόμα αντάλλασσαν φιλιά. Τώρα είναι αντίπαλοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Αλλά θα επισκεφτούν μαζί τη Μάνδρα | ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Ακυρώθηκε λόγω εθνικού πένθους το ντιμπέιτ Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 19:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/11/2017, 11:01
Το 2016 ακόμα αντάλλασσαν φιλιά. Τώρα είναι αντίπαλοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Αλλά θα επισκεφτούν μαζί τη Μάνδρα
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS

Ακυρώθηκε λόγω εθνικού πένθους το ντιμπέιτ Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 19:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/11/2017, 11:01

Αναβάλλεται η τηλεμαχία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που είχε συμφωνηθεί για την Παρασκευή το βράδυ, λόγω του πένθους για τα θύματα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική.

Την απόφαση έλαβε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή εκφράζει «τη βαθύτατη οδύνη μπροστά στον θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική» και για αυτό αποφάσισε:

«Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η κυρία Γεννηματά επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι αναβάλλει τις προεκλογικές της δραστηριότητες. «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες».

Οπως έγινε δε γνωστό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη, θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές στη Δυτική Αττική το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι και την καταστροφή, πάντως, η τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αναμενόταν με ενδιαφέρον καθώς ο κ. Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να υψώσει τους τόνους μιλώντας για «οικογενειοκρατία» και «κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» – μομφή κατά της αντιπάλου του που είναι κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Αυτές τις επιθέσεις η κυρία Γεννηματά είχε χαρακτηρίσει ως «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Σε κάθε περίπτωση οι δύο αντίπαλοι προσπαθούν να φτιάξουν τις συμμαχίες τους εν όψει των δεύτερων εκλογών της Κυριακής αλλά και να μη δυναμιτίσουν το κλίμα, πράγμα που μπορεί να στερήσει από την παράταξη την «προίκα» της μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου.

Η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε την Τρίτη με τον Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τετάρτη και ο κ. Ανδρουλάκης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα τόσο στον δήμαρχο Αθηναίων και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ απολαμβάνει της άτυπης στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, όπως διαφάνηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Πρωθυπουργός στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Στις εκλογές της Κυριακής η κυρία Γεννηματά έλαβε το 41,3% των ψήφων, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης το 24,8%. Ο τελευταίος υπόσχεται πάντως εκπλήξεις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...