355
Η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της κατά την ψηφοφορία την Κυριακή. Τώρα ετοιμάζεται για τη μάχη με τον Νίκο Ανδρουλάκη | Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: «Μικρότητες» Ανδρουλάκη τα περί οικογενειοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 10:25
Η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της κατά την ψηφοφορία την Κυριακή. Τώρα ετοιμάζεται για τη μάχη με τον Νίκο Ανδρουλάκη
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: «Μικρότητες» Ανδρουλάκη τα περί οικογενειοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 10:25

Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αιχμές του άλλου υποψηφίου για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκου Ανδρουλάκη περί οικεγενειακρατίας και «κληρονομικού δικαιώματος στην πολιτική»· μια έμμεση αλλά σαφής μομφή κατά της αντιπάλου του στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, καθώς είναι γνωστό πως η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε η κυρία Γεννηματά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή, έστειλαν μηνύματα «τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς εμάς. Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», τόνισε.

Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη», είπε.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος τη Δευτέρα είπε μεταξύ άλλων ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η κυρία Γεννηματά αρχικά είπε: «Δεν απαντώ». Μετά όμως συνέχισε:

«Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Προφανώς δεν βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρχε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», σημείωσε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς για να δραστηριοποιηθεί η ίδια με την πολιτική. «Δεν με αφορά ο όρος οικογενειαοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να έχει μία θέση επειδή φέρει το όνομα κάποιου», είπε.

Αναφερόμενη στη στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι στην πράξη έχει δείξει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. «Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται», τόνισε.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδεται, θα υπάρξει μια τηλεμαχία μεταξύ των δύο, το πιθανότερο την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...