304
Η αναμνηστική του Κιμ και της συζύγου του Ρι Σολ Γιου (αριστερά του όπως τους βλέπουμε) με τους νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες | KCNA/via Reuters

Ο Κιμ γοητεύτηκε από τη νοτιοκορεατική ποπ μουσική

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 09:42
Η αναμνηστική του Κιμ και της συζύγου του Ρι Σολ Γιου (αριστερά του όπως τους βλέπουμε) με τους νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες
|KCNA/via Reuters

Ο Κιμ γοητεύτηκε από τη νοτιοκορεατική ποπ μουσική

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 09:42

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ τον Φεβρουάριο ήταν το ιδανικό σκηνικό για να έλθουν λίγο πιο κοντά η Βόρεια με τη Νότια Κορέα. Η προσέγγιση δεν τερματίστηκε εκεί και μέχρι τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής σε λίγες ημέρες γίνονται και άλλα συμβολικά βήματα.

Την Κυριακή ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχτηκε 11 νοτιοκορεατικά ποπ και ροκ συγκροτήματα και τραγουδιστές στην πρώτη από τις δύο συναυλίες που θα δώσουν στη Βόρεια Κορέα.

Ακόμη και ο τίτλος της εκδήλωσης, που ήταν «Ερχεται η Ανοιξη», έμοιαζε να έχει νόημα πέρα από το προφανές ότι μπήκαμε πια στον Απρίλιο.

Ο Κιμ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του (που είναι και αυτή ποπ τραγουδίστρια), την αδελφή του και άλλους αξιωματούχους, χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες και έσπευσε να τους συναντήσει στα παρασκήνια μετά το τέλος της εκδήλωσης. Εκεί τους ρώτησε για την μουσική και τους στίχους τους.

Ηταν η πρώτη νοτιοκορεατική μουσική αντιπροσωπεία που φτάνει στον Βορρά εδώ και μια δεκαετία, γράφει το BBC.

Η συναυλία ήταν η «απάντηση» της Νότιας Κορέας στην αποστολή βορειοκορεατών καλλιτεχνών που τραγούδησαν κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών.

2018-04-02T012848Z_1122394989_RC18ACD40E00_RTRMADP_3_NORTHKOREA-MISSILES-SOUTHKOREA-PERFORMANCE
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του Ρι Σολ Γιου (αριστερά) συνομιλούν με τους νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες (KCNA/via Reuters)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν θα συναντηθούν στις 27 Απριλίου στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών. Αργότερα, σε ημερομηνία και τόπο που δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη, θα συναντηθούν ο Κιμ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια ακόμη ένδειξη καλής θέλησης ενώ διατηρείται ζωντανή η προσέγγιση των δύο χωρών, οι ετήσιες μεγάλης κλίμακας ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ θα διεξαχθούν μεν αλλά θα είναι συντομότερες σε διάρκεια.

Η Βόρεια Κορέα συνήθως διαμαρτύρεται έντονα αλλά φέτος κρατά χαμηλούς τόνους μάλλον δείχνει να κατανοεί ότι η άσκηση πρέπει να γίνει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...