545
Ο Πάνος Καμμένος «επιχειρησιακός» στη βάση της Ανδραβίδας. Μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα για το ανανεωμένο ντιλ με τον Αλέξη Τσίπρα | INTIMENEWS

O militaire Καμμένος φοράει ξανά τη στολή – μετά συναντάει τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 11:08
Ο Πάνος Καμμένος «επιχειρησιακός» στη βάση της Ανδραβίδας. Μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα για το ανανεωμένο ντιλ με τον Αλέξη Τσίπρα
|INTIMENEWS

O militaire Καμμένος φοράει ξανά τη στολή – μετά συναντάει τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 11:08

Αν η πολιτική είναι και συμβολισμοί, το πρόγραμμα του Πάνου Καμμένου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο υπουργός Αμυνας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018». Φόρεσε τη στολή του, συνομίλησε με αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ξενάγησε τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ και την επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας Κέιτ Σμιθ, έδειξε τρόπον τινά επιχειρησιακός, ένας ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος μετά από απουσία στα ξένα έκανε δυναμική εμφάνιση.

DYt_DMFX0AAW29ADYt_P18WkAIogbH

Μετά, το πρόγραμμα του υπουργού Αμυνας έχει συνάντηση με τους βουλευτές των Ανεξ. Ελλήνων στους οποίους έχει επιβάλει σιωπητήριο και βεβαίως ένα κρίσιμο ραντεβού το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα, την επομένη των αποκαλύψεων για την κρίση στις σχέσεις τους. «Στις 5 η ώρα θα γίνει. Ολα είναι καλά, θα σας τα πω μετά» είπε ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους που τον πολιόρκησαν για μια δήλωση στην Ανδραβίδα.

Κανείς φυσικά δεν περιμένει μια κυβερνητική κρίση. Τυπικά η απογευματινή συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Πρωθυπουργό είναι για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη. Βέβαια οι δύο Ελληνες έχουν συλληφθεί από την 1η Μαρτίου και φτάσαμε στην 20η του μήνα, όμως τόσο καιρό ο υπουργός Αμυνας είχε άλλες ασχολίες: ήταν στις 6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, στις 9 Μαρτίου στο Βουκουρέστι, στις 12 Μαρτίου στο Κατάρ.

278673
Μετά από εβδομάδες απουσίας, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επιχειρησιακός στην Ανδραβίδα (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, το τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα δεν θα είναι μόνο για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του υπουργού Αμυνας. Οι δημοσιοποιημένες διαφορές τους στο Σκοπιανό και η πορεία του διδύμου έως τις εκλογές –όποτε και αν γίνουν– είναι το αντικείμενο του ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων, το οποίο προφανώς θα λειτουργήσει και ως συμβολισμός μιας αποκλιμάκωσης.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής και πάντα καλά πληροφορημένης στα του Μαξίμου «Εφημερίδας των Συντακτών»: «Πέφτουν οι τόνοι, μένουν οι διαφορές». Αρα υπήρχε θέμα μεταξύ τους και απλώς αποφασίστηκε να «πέσουν οι τόνοι». Οι διαφορές μένουν.1_1Για τους καλά ενημερωμένους η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο θα είναι για ένα νέο «σύμφωνο συμβίωσης», μια ανανέωση των «γαμήλιων όρκων», αυτή τη φορά με στενό χρονικό ορίζοντα έως τις κάλπες.

Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ανεξ. Ελληνες να ψηφίσουν μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και είναι γνωστό ότι ο Νίκος Κοτζιάς –στον οποίο κατά τα άλλα ο κ. Καμμένος λέει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη– έχει στείλει στα Σκόπια σειρά προτάσεων με τη λέξη «Ματσεντόνια» (ή «Μακεντόνια», ανάλογα πώς το προφέρει κανείς).

Oύτε βέβαια υπάρχει περίπτωση να ρίξουν την κυβέρνηση, αν ο κ. Τσίπρας φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια συμφωνία –αν δεν την έχει απορρίψει πρώτα ο Ζόραν Ζάεφ, κάτι που θα ήταν πολύ βολικό.

Ετσι οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ Θα συνεχίσουν την εγκάρδια συνεννόηση μεταξύ τους: ο κ. Τσίπρας θα εμφανίζεται ως προοδευτικός προωθώντας «λύση» στο Μακεδονικό και οι υπουργοί του θα διαμαρτύρονται για δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο· ο κ. Καμμένος θα ντύνεται ετοιμοπόλεμος και θα απολαμβάνει την ανοχή του Πρωθυπουργού όταν αθωώνεται από άλλα δικαστήρια μολονότι είχε προτρέψει πολίτες να λιντσάρουν δήμαρχο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...