244
| Bryan Sereny/2011 Cinque Terre 144a/Flickr

Με… εισιτήριο οι επισκέπτες στο Τσίνκουε Τέρε της Λιγουρίας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2016, 08:29

Με… εισιτήριο οι επισκέπτες στο Τσίνκουε Τέρε της Λιγουρίας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2016, 08:29

Είναι μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ευρώπης αλλά και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του ΟΗΕ.

Και πέρσι το καλοκαίρι πάνω από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες κατέκλυσαν τα πέντε ειδυλλιακά ψαροχώρια που την αποτελούν αλλά και τα μοναδικής ομορφιάς δασωμένα δύσβατα μονοπάτια της που φιδογυρίζουν κατά μήκος της βραχώδους και απότομης ακτής.

Από φέτος το καλοκαίρι όμως ο επίγειος αυτός παράδεισος της Λιγουρίας στη βορειοδυτική Ιταλία δεν θα δεχθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Αιτία οι τοπικές αρχές που αποφάσισαν πως το ιδιαίτερου κάλλους μέρος πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία για να διαφυλαχθεί όχι μόνο ο μοναδικός του χαρακτήρας αλλά και η γαλήνη των κατοίκων του.

Οπως επισημαίνει στον Guardian ο Βιτόριο Αλέσαντρο που συμμετέχει στο τοπικό συμβούλιο «σίγουρα θα μας κατακρίνουν γι΄ αυτή μας την απόφαση, όμως για εμάς είναι υπόθεση επιβίωσης».

Ετσι, ειδικά μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στις εισόδους της περιοχής και μόλις συμπληρώνεται ο συγκεκριμένος αριθμός η πρόσβαση θα κλείνει.

Μάλιστα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων κυκλοφορούν ήδη εισιτήρια με τα οποία θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην περιοχή, πάντα όμως μέσα στα όρια που έχει αποφασίσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Παλαιότερα η περιοχή ήταν ένα καταφύγιο ηρεμίας, με τα πολύχρωμα βαμμένα αρχοντικά, τις ήσυχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και τη μικρή παρουσία τροχοφόρων.

Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότεροι τουρίστες την επισκέπτονται, ιδίως το καλοκαίρι, με αυτοκίνητα, με γιοτ αλλά και με κρουαζιερόπλοια.

Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα ασφαλή ιταλικά παράλια από τα επίσης όμορφα αλλά πλέον επικίνδυνα λόγω τρομοκρατίας παράλια άλλων χωρών της Μεσογείου, όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...