260
Το Μαξίμου προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει αν υιοθετεί την επίθεση Σαμαρά στον Πρόεδρο Παυλόπουλο | INTIMEnews

Μαξίμου: Ατόπημα Σαμαρά εμπλέκει με ιταμό τρόπο τον Πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 14:03
Το Μαξίμου προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει αν υιοθετεί την επίθεση Σαμαρά στον Πρόεδρο Παυλόπουλο
|INTIMEnews

Μαξίμου: Ατόπημα Σαμαρά εμπλέκει με ιταμό τρόπο τον Πρόεδρο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 14:03

Αμεση και ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του Μαξίμου σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με τη στάση τους στο ζήτημα της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ» τονίζεται  χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, και το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, σημειώνεται, δεδομένου ότι «ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου».

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για ασυγχώρητη υπονόμευση της συνταγματικής τάξης σε κρίσιμες εθνικά στιγμές, ενώ παράλληλα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διευκρινίσει αν συμπλέει με την «επίθεση Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης», με την ακόλουθη διατύπωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης».

«Η επίθεση Σαμαρά εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι μια αθλιότητα και αποτελεί τον επιθανάτιο ρόγχο μιας ακροδεξιάς παράταξης, η οποία έκανε καριέρα με το Μακεδονικό και την οποία έχει σφιχταγκαλιάσει ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Μιλάμε, πρόσθεσε,  για μια ακροδεξιά η οποία έκανε καριέρα επί τρεις δεκαετίες, έχει στοιχίσει στα εθνικά μας συμφέροντα, και η οποία έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει ενσωματωθεί σε αυτήν η τωρινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...