304
Ο Πολάκης μιλάει στη Βουλή, ο Κοντονής ακούει σκεπτικός. Χρειάστηκε από τηλεοράσεως να κλείσει την τρύπα που άνοιξε ο αν. υπουργός Υγείας | InTimeNews

Κοντονής «καλύπτει» Πολάκη: «Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει ποιοι είναι οι μάρτυρες»

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 21:09
Ο Πολάκης μιλάει στη Βουλή, ο Κοντονής ακούει σκεπτικός. Χρειάστηκε από τηλεοράσεως να κλείσει την τρύπα που άνοιξε ο αν. υπουργός Υγείας
|InTimeNews

Κοντονής «καλύπτει» Πολάκη: «Ούτε ο Τσίπρας δεν ξέρει ποιοι είναι οι μάρτυρες»

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 21:09

«Η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ο οποίος βγήκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και για να κλείσει την τεράστια τρύπα στη δικογραφία που άνοιξε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης όταν νωρίτερα από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα είχε πει ότι γνωρίζει την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μη μιλάμε για στημένες υποθέσεις», ανέφερε και τόνισε πως είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση. Τόνισε πως «το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί», επεσήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Κοντονής προσπάθησε έτσι να κρύψει αυτά που παραδέχτηκε ο κ. Πολάκης και εξέθεσαν την κυβέρνηση, προκαλώντας παράλληλα την οργή της ΝΔ που εξέδωσε ανακοίνωση: «Η δημόσια παραδοχή του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία. Μετά τη δήλωση Πολάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

Κατά τα άλλα ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν πήγε στην Αρειο Πάγο να ενημερωθεί για τη δικογραφία, απλά έθεσε το ερώτημα για το αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο είπε ο κ. Κοντονής, παρέλαβε τη δικογραφία και τη διαβίβασε στη Βουλή.

Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, είπε ο κ. Κοντονής στην ίδια συνέντευξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...