171
Χάρη στη νέα διατύπωση θα την ψηφίσει και ο εικονιζόμενος Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ | ΙΝΤΙΜΕnews

Ξαναφέρνουν την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Θράκης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 18:16
Χάρη στη νέα διατύπωση θα την ψηφίσει και ο εικονιζόμενος Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ξαναφέρνουν την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Θράκης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 18:16

Στη Βουλή επανήλθε η τροπολογία που αφορά την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Θράκης. Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων.

Σύμφωνα με ρύθμιση, το σωματείο μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτημα στην ελληνική Δικαιοσύνη για την αναγνώρισή του, αίτημα το οποίο θα εξεταστεί βάσει του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (σ.σ. στο εν λόγω άρθρο προβλέπεται και η απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας).

Ήρθησαν οι ενστάσεις Δ. Καμμένου

Σε δήλωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ξεκαθαρίζει ότι ψηφίζει την σχετική τροπολογία για την υιοθέτηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού, κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους», εκτιμά στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...