557
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ διακρίνεται και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης | INTIEMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 15:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 17:33
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ διακρίνεται και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης
|INTIEMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 15:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/07/2018, 17:33

Αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξυριστεί. Είχε αφήσει την casual εμφάνιση με τα γένια ολίγων ημερών στη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων  και είχε επιλέξει το πιο επίσημο. Αλλωστε η περίσταση το απαιτούσε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά σε δύο πρώην Πρωθυπουργούς (Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά) και έναν ακόμη πρώην πρόεδρο της ΝΔ (Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και τα λόγια του ξεχείλιζαν εκλογική ετοιμότητα.

«Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για τη ΝΔ, η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο» τόνισε.

308330308329308321

«Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προεξοφλώντας εκλογές ως τον Μάιο του 2019, σε λιγότερο από 10 μήνες δηλαδή.

Πρότεινε ωστόσο στον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, πριν από τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. «Ετσι θα βρει και άλλοθι να μην ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα» συμπλήρωσε με νόημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» και κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

«Οσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο χειρότερα είναι για τη χώρα» είπε και επανέλαβε την βεβαιότητά του πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα επικρατήσει.

«Παρά τις «φιέστες», οι πολίτες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Η κυβέρνηση θα πληρώσει τον λογαριασμό στην κάλπη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση πως «παίζει παιχνίδια εξουσίας κι εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους κι απειλείται με φτωχοποίηση».

Δεσμεύθηκε, δε, για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό».

Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

Ο Μεϊμαράκης πρόεδρος του 12ου συνεδρίου

Στα εσωτερικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει την προεδρία του επόμενου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου. Ως γνωστόν, από πέρυσι τα συνέδρια της ΝΔ γίνονται σε ετήσια βάση στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών κομμάτων.

Η απάντηση του Μαξίμου

Στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών απάντησε το Μαξίμου, με μια ιδιαίτερα ειρωνική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές τον Αύγουστο να μην εκτίθεται στον ήλιο, διότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο θερμοπληξίας» ανέφερε η ανακοίνωση. «Επειδή, όμως, πριν τις εκλογές που θα χάσει στο τέλος της τετραετίας θα μεσολαβήσουν η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια που η ΝΔ την καταδίκασε, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αρνείται μόνο η ΝΔ και ο ΣΕΒ, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ο κ. Μητσοτάκης καταψήφισε ως “ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς”, η περαιτέρω ενίσχυση του Δημοσίου που θέλει μανιωδώς να διαλύσει και πολλά ακόμη που δεν συνάδουν με τα 12ωρα, τις απολύσεις και τις περικοπές που ονειρεύεται, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να βαυκαλίζεται πως θα εφαρμόσει το αντικοινωνικό του πρόγραμμα από το 2023 και βλέπουμε…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...