897
Η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι μία ρύθμιση οριστική, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εύκολες υποσχέσεις και σε αυτό το θέμα | ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης: Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβιο!

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 15:39
Η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι μία ρύθμιση οριστική, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εύκολες υποσχέσεις και σε αυτό το θέμα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης: Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβιο!

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 15:39

Το αίτημα για προσφυγή στην κάλπη αντέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το τέλος της μνημονιακής Ελλάδας και το αφήγημα περί «καθαρής» εξόδου.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί θα σκαρφιστεί τα πάντα για λίγες ακόμη μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ και σήμερα, αν όντως πιστεύει το αφήγημά του, να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντάς το στην κρίση των πολιτών» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στη συνεδρίαση των κομματικών τομεαρχών και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο.

«Απαντάμε στην προπαγάνδα του Μαξίμου και στο παραμύθι τού δήθεν τέλους των μνημονίων στα τέλη Αυγούστου: αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για τη χώρα, ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο (…) Αν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εννοούν τα όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι ‘μνημόνια τέλος’, ας θέσουν αυτή την άποψη στην κρίση του λαού. Αν βλέπουν ανάπτυξη, ας δοκιμάσουν αν την ίδια γνώμη έχουν οι πολίτες. Αν όντως πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας επαληθεύσουν αυτήν την αλήθεια στις κάλπες. Αν σέβονται όπως λένε τον λαό, ας τον εμπιστευτούν. Και αν δεν φοβούνται τη Νέα Δημοκρατία, ας αναμετρηθούν επιτέλους μαζί της» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οικονομία: «Η μισή Ελλάδα, οφείλει στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 102 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη» ανέφερε ενδεικτικά, και έκανε λόγο για δημοσιονομική φούσκα των πλεονασμάτων δίπλα στην οποία έρχεται να προστεθεί αυτή της «καθαρής εξόδου».

«Αυτό που αποκρύπτει ο κ. Τσίπρας είναι ότι το μόνο που τελειώνει, πραγματικά, είναι ο φθηνός δανεισμός της χώρας από ευρωπαϊκά κεφάλαια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επικαλούμενος τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που, όπως είπε, παραδέχθηκε δημοσίως πόσο σκληρή και τακτική θα είναι η εποπτεία από τους εταίρους και τους δανειστές.

«Τα υπερπλεονάσματα, τα οποία διαφημίζει η κυβέρνηση, ήρθαν από την υπερφορολόγηση και τη δραματική μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων. Δεν ήρθαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Η οικονομία δεν αναπτύχθηκε με το 2,7%, που προέβλεπε ο κ. Τσίπρας. Αναπτύχθηκε με 1,4%, τον περασμένο χρόνο, τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Τα υπερπλεονάσματα που γονατίζουν τους Ελληνες και σκοτώνουν την ανάπτυξη δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης για το γιορτινό κλίμα που θέλησε να περάσει το Μαξίμου μέσω της επίσκεψης Γιούνκερ στην Αθήνα.

«Με μία του φράση, ο υπουργός γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου, που επιχείρησε να στήσει ο κ. Τσίπρας παρουσία του προέδρου της Κομισιόν» και αυτό που περιέγραψε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Κύπρο και στην Πορτογαλία, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός και για το θέμα της ρύθμισης του χρέους.

Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα το διαγράψει μονομερώς, ακολούθως ότι θα το κουρέψει, μετά ότι θα το ρυθμίσει. «Τελικά πέρασαν 4 χρόνια σχεδόν και δεν έκανε τίποτα» και σήμερα «παραμένει κοντά στο 180% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 60 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υψηλότερο από ό,τι ήταν όταν μπήκαμε στα μνημόνια».

Η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι ρύθμιση οριστική, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς νέες πολιτικές εγκρίσεις και αξιολογήσεις για την ενεργοποίηση οποιωνδήποτε μέτρων ελάφρυνσής του και αυτό τόνισε, όπως είπε, την Πέμπτη και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση. Οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές και θα το πληρώσουν ακριβά οι Ελληνες με άνοδο των επιτοκίων. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά σαφέστατη υπαναχώρηση έναντι της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που πέτυχε η τότε κυβέρνηση» ξεκαθάρισε, και κάλεσε τους εταίρους να τηρήσουν τον λόγο τους και την κυβέρνηση να διεκδικήσει το αυτονόητο που η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διασφαλίσει.

Μαξίμου: Ποιος είναι ο ψεύτης; Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο» σχολίασε για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που διερωτάται ποιος λέει τελικά ψέματα.

«Την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την ‘πιο καθαρή έξοδο’ από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως ‘το τελευταίο μεγάλο ψέμα του πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος. Σήμερα ισχυρίστηκε πως ‘χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους’, ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος, ο ίδιος έλεγε ότι αυτό ‘δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα’ και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο ‘δραστικές μεταρρυθμίσεις’, κυρίως στο Δημόσιο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτάται το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και καταλήγει με ένα αιχμηρό υστερόγραφο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

ΝΔ: Όλοι ξέρουν ποιος έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση

«Το ποιος πολιτικός αρχηγός έχει ταυτιστεί με το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση το ξέρουν πια και τα μικρά παιδιά», ανταπάντησε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Όσο για τη δήθεν καθαρή έξοδο, στην οποία επιμένει ο πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στις δηλώσεις που έγιναν σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο περί “ενισχυμένης εποπτείας” της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο. Αν και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει το νέο παραμύθι του, ας ξαναδιαβάσει όσα δήλωσε χθες ο κ. Τσακαλώτος», σημειώνεται με νόημα στην απάντηση της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...