391
Eντονη και έκδηλη η δυσφορία του Νίκου Παππά | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Παππάς είναι θυμωμένος: Κάποιοι προβάλλουν Κριμιζή, αλλά «θάβουν» τον Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 13:50
Eντονη και έκδηλη η δυσφορία του Νίκου Παππά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Παππάς είναι θυμωμένος: Κάποιοι προβάλλουν Κριμιζή, αλλά «θάβουν» τον Γιούνκερ

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2018, 13:50

«Συγκεκριμένα ΜΜΕ έθαψαν την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα, αλλά προέβαλαν στις πρώτες ειδήσεις την παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή».

Τάδε έφη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, διαμαρτυρόμενος για την υπερβολική διάσταση που -όπως εκτιμά- δόθηκε στο θέμα της παραίτησης του σημαίνοντος επιστήμονα από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, σε αντίθεση με την ελλιπέστατη (πάντα κατά την άποψή του) παρουσιάση των «μπράβο» που είπε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Οι καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή δεν ήταν και τόσο βαριές, όπως κάποιοι θέλησαν να τις παρουσιάσουν, επέμεινε ο κ. Παππάς και στο ίδιο πλαίσιο σχολίασε δηκτικά:

«Ο κ. Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του είπε ότι δεν υπήρξε τίποτα κολάσιμο για τον ΕΛΔΟ, αλλά αυτή η δήλωση θάφτηκε, από αυτούς που έχουν καταπιεί τα σκάνδαλα της Novartis και των offshore… Κάποιοι αισθάνονται ότι τελειώνουν τα βέλη στη φαρέτρα τους».

Κάποιοι, συνέχισε, επαναφέρουν τη συζήτηση για τον ΕΛΔΟ τη στιγμή που, όταν υπήρχε η δημόσια συζήτηση για το αν θα έπρεπε η χώρα να διαθέτει ελληνικό διαστημικό οργανισμό, αμφισβητούσαν οι ίδιοι αυτή την αναγκαιότητα. Εν προκειμένω μάλιστα έκανε λόγο για «κριτική 24ωρου» από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΕΛΔΟ ο Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι στο μέλλον θα μπορέσει να βοηθήσει από άλλο πόστο τη χώρα του, ενω για τον διάδοχό του, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, αρκέστηκε να πει πως έχει μακρά πορεία στον χώρο, κάνοντας ότι δεν είδε, ούτε άκουσε κάτι για τα επιεικώς περίεργα που έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο «εκλεκτός» του.

Ο υπουργός εμφανίστηκε εξάλλου ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συζήτηση επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τον διαγωνισμό των αδειών.

«Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρατήρησε ο κ. Παππάς για να συμπληρώσει σε αυστηρό τόνο:  «Οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων… Οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική, δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση».

«Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου», κατέληξε στο σχόλιό του για το θέμα ο υπουργός, τονίζοντας πως αναμένει την ημερομήνια που οριστεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τη συζήτηση των προσφυγών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...