227
Τα Ιμια | Youtube

Τι απαντά το ΥΠΕΞ στον σύμβουλο του Ερντογάν που θα «σπάσει χέρια και πόδια» για τα Ιμια

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 19:47
Τα Ιμια | Youtube

Τι απαντά το ΥΠΕΞ στον σύμβουλο του Ερντογάν που θα «σπάσει χέρια και πόδια» για τα Ιμια

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 19:47

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δηλώσεις συμβούλου του τούρκου προέδρου αναφορικά με τα Ιμια, το πρωί της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, τόνισε τα εξής:

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του τούρκου προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του…

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberCanli, ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ, το πρωί της Πέμπτης, είπε ότι αν κάποιος Ελληνας ανέβει στα Ιμια, τότε θα του σπάσει τα χέρια και τα πόδια, ακόμη και αν είναι ο Πρωθυπουργός.

«Θα τους σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια, ας είναι υπουργός, ας είναι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» ανέφερε συγκεκριμένα.

Επίσης, δήλωσε ότι στην περίπτωση που κάποιος Ελληνας επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο, να πατήσει δηλαδή στα Ιμια, «η Τουρκία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που η Αθήνα θα νιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτήν στην Αφρίν».

Και είπε ότι την οργή αυτή θα αντιμετωπίσει κάθε «ιμπεριαλιστής» που δεν σέβεται την κυριαρχία της Τουρκίας στον γεωγραφικό χώρο που της ανήκει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...