344
Μαύρη Παρασκευή του 2016 σε ένα κατάστημα Public | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Μετρώντας αντίστροφα με τα Public για την Black Friday

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 17:55
Μαύρη Παρασκευή του 2016 σε ένα κατάστημα Public
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Μετρώντας αντίστροφα με τα Public για την Black Friday

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2017, 17:55

Πέρυσι, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Ο κόσμος διέσχιζε την Πλατεία Συντάγματος και έφτανε στο κεντρικό κατάστημα των Public όχι μόνο για να ψωνίσει. Μικροί και μεγάλοι ήθελαν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει μια Μαύρη Παρασκευή: πόσος κόσμος ψωνίζει και τι προσφορές γίνονται μια τέτοια ημέρα;

Φυσικά, το κεντρικό κατάστημα των Public είχε γίνει το κέντρο της προσοχής. Δημοσιογράφοι, τουρίστες και άνθρωποι όλων των ηλικιών στέκονταν έξω από την κεντρική είσοδο βλέποντας δεκάδες κόσμο να μπαίνει με άδεια χέρια και να βγαίνει με τεράστιες σακούλες γεμάτες προϊόντα. Κάποιοι το αποφάσιζαν και έμπαιναν αποφασιστικά στο χορό της Μαύρης Παρασκευής.

Αυτός ο θεσμός, αμερικανικής προέλευσης, θα περίμενε κανείς να έρθει στην Ελλάδα από μια πολυεθνική. Και όμως, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, τα Public, τόλμησαν και τελικά διοργάνωσαν με επιτυχία την ημέρα με τις «τρελές» εκπτώσεις, τον Νοέμβριο του 2016. Ετσι, το Black Friday έγινε θεσμός και στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να απαξιώσουν την πρωτοβουλία των Public. Βλέποντας όμως την απήχηση που είχε στο κοινό, στην συνέχεια έσπευσαν να την υιοθετήσουν.

Τα Public από την πλευρά τους αποφάσισαν να καινοτομήσουν ξανά. Εφέτος δίνουν από νωρίς μια γεύση από Black Friday προσφέροντας ένα ή δύο πολύ δημοφιλή προϊόντα σε τιμές Μαύρης Παρασκευής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Ετσι, για να μπει στο κλίμα της μεγάλης ημέρας το αγοραστικό κοινό. Μιας ημέρας που η αλήθεια είναι συζητείται όλο και περισσότερο.

Public_Black friday_Protagon

Και σκεφτείτε ότι πέρυσι, στο ντεμπούτο του θεσμού στην χώρα μας, υπολογίζεται ότι 392.000 επισκέπτες  μπήκαν στα καταστημάτα  Public, σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι εξυπηρέτησαν 4,5 φορές μεγαλύτερο αριθμό πελατών και εξέδωσαν 4,5 φορές περισσότερες αποδείξεις από ό,τι μια συνηθισμένη ημέρα. Το τηλεφωνικό κέντρο των καταστημάτων πήρε φωτιά, απαντώντας σε 10,500 κλήσεις και 800 μέιλ.

Και όλα αυτά την ημέρα που όλοι είχαν αμφιβολίες για το πώς θα προχωρήσει η πρώτη Μαύρη Παρασκευή στη χώρα μας. Τι θα γίνει άραγε έναν χρόνο μετά και ενώ όλοι περιμένουν την ημέρα με τις «τρελές» εκπτώσεις; Η απάντηση θα αρχίσει να δίνεται από το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...