272
O ΛεΜπρόν Τζέιμς σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. Τώρα επιτίθεται με κάθε τρόπο στον Τραμπ | EPA/LARRY W. SMITH

ΛεΜπρόν Τζέιμς εναντίον Τραμπ: «Επανέφερε το ρατσιστικό μίσος στη μόδα»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 10:52
O ΛεΜπρόν Τζέιμς σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του. Τώρα επιτίθεται με κάθε τρόπο στον Τραμπ
|EPA/LARRY W. SMITH

ΛεΜπρόν Τζέιμς εναντίον Τραμπ: «Επανέφερε το ρατσιστικό μίσος στη μόδα»

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 10:52

Ενας «βασιλιάς» τα βάζει με έναν πρόεδρο. Ο διάσημος αστέρας του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών -εξ ου και το προσωνύμιο «Βασιλιάς»- κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως «επανέφερε στη μόδα» το ρατσιστικό μίσος. Ο μπασκετμπολίστας έδωσε τη δική του απάντηση στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος σχολιάζοντας τις αιματηρές ταραχές στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνα, είχε κάνει λόγο για πρόκληση βίας από «πολλές πλευρές», τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ των ρατσιστών νεοναζί και των αριστερών ακτιβιστών.

«Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο αρχηγός των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Λίγo νωρίτερα ο Τραμπ απέδιδε την ευθύνη για τις βίαιες ταραχές ανάμεσα σε νεοναζιστές, ρατσιστές διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές «και στις δύο πλευρές», κερδίζοντας τα συγχαρητήρια του διαβόητου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ.

Το βράδυ, παίρνοντας τον λόγο στο Ίδρυμά του στο Σαντάσκι του Οχάιο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επέκρινε και πάλι με δριμύτητα τον Τραμπ: «Δεν είναι ο τύπος που υποτίθεται ότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πρέπει να κινητοποιηθεί, αλλά εμείς», συνέχισε ο άσος των Καβαλίερς: «Εμείς πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες. Εμείς οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε “πως μπορούμε να βελτιωθούμε ώστε για να βοηθήσουμε στην αλλαγή;”».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες του πλανήτη συνηθίζει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του θέσεις. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, σε μια προσπάθεια να της δώσει ένα προβάδισμα στην κρίσιμη Πολιτεία του Οχάιο. Δεν τα είχε καταφέρει. Ο Τραμπ κέρδισε και το Οχάιο και μαζί την προεδρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...