220
Σκοτεινοί δρόμοι στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της χώρας | REUTERS/Stringer

Μαζικό μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα στην Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 10:15
Σκοτεινοί δρόμοι στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της χώρας
|REUTERS/Stringer

Μαζικό μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα στην Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 10:15

Γύρω στα επτά εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ταϊβάν έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα το απόγευμα της Τρίτης λόγω εκτεταμένης διακοπής στην ηλεκτροδότηση που χτύπησε μεγάλο τμήμα της νησιωτικής χώρας.

Συνολικά 24 εκατομμύρια άνθρωποι- έμειναν χωρίς ηλεκτρικό εν μέσω μάλιστα καύσωνα.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε πλήρως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα).

Η διακοπή προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος τεχνικών της εταιρείας CPC που εφοδιάζει με φυσικό αέριο το νησί, στον ενεργειακό σταθμό της Ταογιούν στα βορειοανατολικά. Λόγω του λάθους, έξι γεννήτριες σταμάτησαν να λειτουργούν, προκαλώντας την κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου.

Γρήγορα, οι διαμαρτυρίες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  υψηλές θερμοκρασίες λόγω έλλειψης κλιματισμού, πολίτες παγιδευμένοι σε ασανσέρ ή σε αδυναμία να ανέβουν ψηλότερα.

Πάντως στα νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις και σε άλλους χώρους όπου υπάρχει η σχετική ανάγκη λειτουργούσαν εφεδρικά συστήματα.

Ενδεικτικά η TSMC, που αποτελεί την μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μικροτσίπ στον κόσμο, με πελάτες όπως η Apple, ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις διακοπές ρεύματος. Αντίθετα, η παραδοχή της ChipMOS Technologies για «μικρής κλίμακας» προβλήματα από το μπλακάουτ, ήταν αρκετή για να ρίξει το πρωί τη μετοχή της κατά 2%.

Η πρόεδρος Τσάι Ίνγκ-βεν ζήτησε μάλιστα συγνώμη από την προσωπική της σελίδα στο Facebook, λέγοντας ότι η παροχή ρεύματος συνιστά ζήτημα «εθνικής ασφάλειας». Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Σχέσεων Τσι-Κουνγκ Λι, υπέβαλλε ανεπίσημα την παραίτηση του που έχει γίνει ήδη δεκτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...