226
Η επίθεση έγινε νωρίς τη Παρασκευή | REUTERS/Ammar Awad

Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην Ιερουσαλήμ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 09:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/2017, 13:55
Η επίθεση έγινε νωρίς τη Παρασκευή
|REUTERS/Ammar Awad

Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην Ιερουσαλήμ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2017, 09:13
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/2017, 13:55

Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ το πρωί της Παρασκευής κοντά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ-Ακσά τραυματίζοντας τρεις Ισραηλινούς αστυνομικούς, από τους οποίους δύο πέθαναν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Οι δύο από τους τραυματίες αστυνομικούς ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Ο τρίτος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ άλλο ένα άτομο χρειάστηκε να νοσηλευτεί λόγω του σοκ που υπέστη από την επίθεση, γράφει η Jerusalem Post.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες προσπάθησαν να μπουν σε ναό κρατώντας όπλα και μαχαίρια. Οταν είδαν ότι στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και μετά έτρεξαν προς ένα τέμενος πριν «εξουδετερωθούν από τους αστυνομικούς».

Πάνω στους δράστες, που ήταν Άραβες, βρέθηκαν ισραηλινές ταυτότητες και μία άδεια οδήγησης. Τόπος κατοικίας των δραστών ήταν το Ουμ ελ Φαχάμ.

Εν τω μεταξύ, ο Αλ-Ακσά, ο τηλεοπτικός σταθμός της Χαμάς, έκανε λόγο για «ηρωική πράξη», χωρίς ωστόσο η οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Οπως έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μίλησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και καταδίκασε τη φονική επίθεση με πυρά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

* Ενας 18χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε άλλο περιστατικό από σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες σε προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...