301
Ο Βασίλης Λεβέντης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου τη Δευτέρα. | Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Ολοι βρίσκουμε λάθη στον Τσίπρα, αλλά είναι γενναίος»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 20:42
Ο Βασίλης Λεβέντης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου τη Δευτέρα.
|Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Ολοι βρίσκουμε λάθη στον Τσίπρα, αλλά είναι γενναίος»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 20:42

Για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Λεβέντης δεν τσιγκουνεύτηκε τα κολακευτικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα. Στο πρόσφατο παρελθόν τον έχει χαρακτηρίσει «ώριμο», ενώ είχε σπεύσει να τον δικαιολογήσει για το 2015 λέγοντας ότι «παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη». Παράλληλα έχει δηλώσει υπερήφανος που στις τακτικές συναντήσεις τους ο Πρωθυπουργός σημειώνει σε μπλοκάκι αυτά που του λέει. Τώρα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων δηλώνει ότι συνιστά «γενναιότητα ένας Πρωθυπουργός να θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης και έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του με τις οποίες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου τη Δευτέρα είχε αφήσει «ανοιχτό παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας.

Αναφερόμενος στον διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης είπε ότι μίλησαν για τη χώρα και ρώτησε τον Πρωθυπουργό αν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει μόνος του, με δεδομένο ότι «έχει αλυσοδέσει τη χώρα. Ποια χώρα έχει πέντε χρόνια 3,5% πλεονάσματα και 2% επί 43 χρόνια; Εκεί είδα τον κ. Τσίπρα ανήσυχο. Μου είπε ότι αισθάνεται πως έχει κάθετη άρνηση ο Μητσοτάκης. Είναι γενναιότητα, όμως, να θέλει ένας Πρωθυπουργός μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ολοι βρίσκουμε λάθη στον Τσίπρα, αλλά όλοι έχουμε χρέος να διορθωθούν τα πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, παίζοντας και πάλι τον ιδιότυπο ρόλο του τελάλη για οικουμενική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι είναι κρίσιμο για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ. «Ο σκοπός είναι με τη λύση που θα δώσουμε να γίνουμε φιλόξενοι σε επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Λεβέντης αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργός για το Κυπριακό,και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι Τούρκοι θα τα τινάξουν όλα στον αέρα», ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πιέσουν την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...