498
Νύχτα μαγική στην Τούμπα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το εμφατικό 4-0 επί του ΠΑΟ | INTIME/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 4-0 με τον ΠΑΟ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 21:20
Νύχτα μαγική στην Τούμπα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το εμφατικό 4-0 επί του ΠΑΟ
|INTIME/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 4-0 με τον ΠΑΟ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 21:20

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 4-0, ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου, όμως είναι άγνωστο σε ποιο γήπεδο. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Κύζα, υποστηρίζοντας ότι ο διαιτητής ευνόησε σαφώς τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να «καθαρίσει» την πρόκριση από την αρχή του αγώνα, όταν δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κλασικές ευκαιρίες τη στιγμή που η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε. Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εκείνη που πήρε γρήγορα αυτό που ζητούσε: ένα γκολ. Και το πήρε με θεαματικό τρόπο που έβαλε φωτιά στην Τούμπα. Στο 15′ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε φάουλ απ’τον Μολέδο εκτός περιοχής και ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

1676609
O Δημήτρης Πέλκας πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ στον ημιτελικό. Ο νεαρός άνοιξε τον δρόμο (ΙΝΤΙΜΕ)

Στο 48′ ο Πέλκας εκτέλεσε ένα φάουλ. Η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως απ’την απομάκρυνση ο Μπίσεσβαρ έφερε την μπάλα στο αριστερό και σέντραρε πολύ ωραία στην περιοχή. Ο Μάτος είχε καλύτερη θέση απ’τον Κουλιμπαλί, εκτέλεσε εν στάσει τον Βλαχοδήμο και με εκπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ έτσι έφερε στα ίσα το σκορ του πρώτου αγώνα.

1677016
O Χουλτ του ΠΑΟ στη φάση που αποβλήθηκε (INTIME)

Στο 72′ ο Χουλτ δεν συγκράτησε τα νεύρα που είχε με τον Μάτος από προηγούμενη αψιμαχία, τον έσπρωξε από πίσω και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, κάτι που προκάλεσε έκρηξη διαμαρτυριών από τον πάγκο του ΠΑΟ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σάκχοφ με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-0 και λίγο πριν τη λήξη ο Πρίγιοβιτς έκανε το 4-0.

1677026
Ο Πρίγιοβιτς πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το 4-0 (INTIME)

Ακολούθησε έκρηξη χαράς στην Τούμπα με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να απευθύνεται στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ: «Περιμένε μας κι ερχόμαστε, Μελισσανίδη. Θα έρθουμε να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Ζήτησα να μου δώσουν την ευκαιρία προχωρήσουμε μπροστά, υποσχέθηκα στον κόσμο ότι θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι να καθαρίσουμε αυτό το προβληματικό, το βρώμικο ποδόσφαιρο. Και εμείς θα το κάνουμε. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία γι’ αυτό.»

Οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλαβαν την ευθύνη για την ήττα, λέγοντας ότι (ειδικά στο α’ μέρος) υστέρησαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε, πάντως, σκληρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Και δεν είχε άδικο. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν του δόθηκαν και για ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Μπεργκ που δεν δόθηκε καν φάουλ, ενώ στην επανάληψη ήταν αυστηρή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χουλτ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να διαμαρτύρεται για τον εαυτό του. Για το πώς σε ένα εντυπωσιακό 45λεπτο κατάφερε να βρεθεί να χάνει με 1-0 έχοντας χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες να κλείσει την πρόκριση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...