613
|

Φινάλε με νέο σόου και ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 28 Απριλίου 2017, 09:08

Φινάλε με νέο σόου και ρεκόρ από τον Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 28 Απριλίου 2017, 09:08

Πήρε τη μέτρια ομάδα των Μπακς του μετριότατου κόουτς Κιντ από το χεράκι και την πήγε στα play-offs. Κανείς στο Μιλγουόκι δεν πίστευε σοβαρά ότι το καμάρι της πόλης θα έφτανε ως εδώ, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ανατολής. Για να είμαστε ακριβείς, στα play-offs προκρίθηκε και αγωνίστηκε -σχεδόν μόνος του- ο Giannis. Ολοι του το αναγνωρίζουν, πως ήταν ο «άνθρωπος – ορχήστρα». Το μαρτυρά και η στατιστική, που οι Αμερικανοί σέβονται όσο κανείς. Αυτό το υπέροχο ταξίδι των «Μπακς του Αντετοκούνμπο», όμως, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Κάποια πράγματα είναι αδύνατα, ακόμη και για τους υπεράνθρωπους.

Στην τελευταία του εφετινή παράσταση, στο Game 6 της σειράς με τους Ράπτορς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός, όμως οι Καναδοί πήραν τη νίκη (92-89) στο «Harris Bradley Center» του Μιλγουόκι, έκαναν το 4-2 και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των play-offs, δηλαδή στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς: τους περσινούς πρωταθλητές του σπουδαίου ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο «Greek Freak» έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε – και κάτι περισσότερο. Μεταξύ άλλων, και νέο προσωπικό ρεκόρ καριέρας. Στα 46 (από τα 48) λεπτά της αναμέτρησης που έπαιξε, πέτυχε 34 πόντους (30 ήταν η προηγούμενη καλύτερή του επίδοση), με 12/21 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 7/13 βολές. Επίσης, μάζεψε εννέα ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, είχε δυο κλεψίματα και δυο τάπες. Το σόου του 22χρονου άσου καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, όμως δεν αρκούσε για να προκριθούν οι Μπακς. Ο Giannis ήταν σε τέτοια εξαιρετική βραδιά, που θα μπιρούσε να πλησιάσει ακόμη και τους 40 πόντους, εάν ο προπονητής του δεν δίσταζε να τον βγάζει για λίγο από το παιχνίδι, δίνοντάς του τις απαραίτητες «ανάσες». Αλλά, τον ξεκούρασε μόνο δύο λεπτά, σκάρτα, στη δεύτερη περίοδο.

Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά δυσκολευόταν να μείνει όρθιος, να αναπνεύσει, κι έχασε τέσσερις βολές ακριβώς επειδή δεν προλάβαινε να ρίξει τους σφυγμούς του. Σε κανένα άλλο παιχνίδι του στο ΝΒΑ δεν έδειχνε τόσο καταπονημένος. Κι όμως, πάλευε όλες τις φάσεις, συνέχιζε να επιτίθεται λυσσαλέα στο καλάθι των Ράπτορς, σαν να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στο μπάσκετ – όχι μόνο στη χρονιά. Και ήταν αυτός που -με συμπαραστάτες τον Μίντλετον (19 πόντοι), τον Τέρι (8) και τον Ντελαβεντόβα (12)- επανέφερε τους Μπακς από τους -25 (στα μέσα της τρίτης περιόδου), στους +2 τρία λεπτά πριν από το τέλος. Οι Ράπτορς, όμως, βρήκαν την ψυχραιμία να πάρουν ξανά το προβάδισμα, και τη νίκη.

2017-04-28T011032Z_1730117517_NOCID_RTRMADP_3_NBA-PLAYOFFS-TORONTO-RAPTORS-AT-MILWAUKEE-BUCKS
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στον ΝτεΜαρ Καρόλ των Ράπτορς. Το έκτο ματς της σειράς ήταν και το τελευταίο εφέτος για τον Giannis στο ΝΒΑ (Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)

Ο Γιάννης μπήκε κεφάτος στο ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο, έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα, και στο έκτο λεπτό είχε πετύχει ήδη 12 πόντους (4/4 δίποντα και 4/6 βολές). Οι Raptors δυσκολεύτηκαν πολύ να τον περιορίσουν, όμως κρατήθηκαν κοντά στο σκορ. Ετσι, όταν οι υπόλοιποι Μπακς -που δεν ανταποκρίθηκαν στη σπουδαιότητα του ματς- έσπασαν τα καλάθια, οι Καναδοί βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά. Ο ΝτεΡόζαν ήταν ο άνθρωπος που κουβάλησε στην πλάτη του τους Ράπτορς, πετυχαίνοντας 32 πόντους (με 12/24 σουτ και 8/9 βολές).

Η ομάδα από το Τορόντο έφτασε να προηγείται με 25 πόντους (46-71), όμως λίγο έλειψε να πέσει θύμα του απίθανου Αντετοκούνμπο, που αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε γι’ αυτό που θα ήταν «η ανατροπή της χρονιάς» στο ΝΒΑ. Δεν ολοκληρώθηκε, όμως. Ετσι, ο Αντετοκούνμπο θα αρχίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές προτού βγει ο Απρίλιος, περήφανος για τις απίθανες παραστάσεις του και τα φοβερά ρεκόρ του στη διάρκεια της σεζόν. Οσο για την προσεχή περίοδο, οι επιφανείς του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ το λένε «φόρα – παρτίδα»: με αυτή τη ραγδαία εξέλιξη που παρουσιάζει, σκεφτόμαστε τι θα μπορεί να κάνει σε έξι μήνες από σήμερα και… τρομάζουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...