511
Η ζωή δεν σταματά στα 106 και η γιαγιά Μαστχανάμα το αποδεικνύει | Youtube

Η 106χρονη γιαγιά που έγινε «αστέρι» της μαγειρικής στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 11:31
Η ζωή δεν σταματά στα 106 και η γιαγιά Μαστχανάμα το αποδεικνύει
|Youtube

Η 106χρονη γιαγιά που έγινε «αστέρι» της μαγειρικής στο YouTube

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 11:31

Η γιαγιά Μαστχανάμα ανοίγει την καρύδα με την βοήθεια ενός αγοριού, δοκιμάζει τον χυμό της αλλά δεν την ευχαριστεί. Κάνει έναν μορφασμό αποδοκιμασίας και ο νεαρός στη στιγμή τής δίνει ένα άλλο φρούτο. Ευχαριστημένη κάθεται και ξεκινά να μαγειρεύει.

Και ιδού η «σεφ» Μαστχανάμα , ετών 106, αστέρι του YouTube χάρη στα βίντεο που ανεβάζει ένας δισέγγονός της. Η συμπαθέστατη Μαστχανάμα είχε μέσα σε λίγους μήνες 43 εκατομμύρια προβολές στο κανάλι «Country Foods» που δημιούργησε ο Λάξμαν, ένα από τα δισέγγονά της. Η Μαστανάμα κάνει μπροστά στην κάμερα απλώς αυτό που έκανε πάντοτε: ετοιμάζει το φαγητό για την οικογένειά της και τους γείτονες.

Η τυπική ημέρα αυτής της ινδής γιαγιάς – σε ένα χωριό στην περιοχή Τανάλι στην κεντρική-ανατολική Ινδία,  ξεκινά από τα χαράματα. Πλένει τα ρούχα, πάντα στο χέρι, και εν συνεχεία αρχίζει να αναζητά τα υλικά για το μεσημεριανό φαγητό: μπαχαρικά, ρύζι, αυγά, φρούτα, ό,τι μπορεί να βρει στο χωριό της και ξεκινά να μαγειρεύει στην κουζίνα της, που ακριβώς κουζίνα δεν τη λες.

H Μαστχανάμα ανάβει μόνη της τα ξύλα και μαγειρεύει τα πάντα στη φωτιά, και έχει ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών συνταγών που ξετρελαίνει το Διαδίκτυο και όχι μόνο το ινδικό. Λαμβάνει συγχαρητήρια από όλον τον κόσμο από τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μάλιστα για τα γενέθλιά της μερικοί από τους θαυμαστές της της έστειλαν και δώρα. Από το Πακιστάν έλαβε ένα σάρι ενώ κάποιος άλλος την προσκάλεσε σπίτι του στη… Νέα Ζηλανδία.

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ο Λάξμαν αποφάσισε να δημιουργήσει στο Youtube ένα κανάλι μαγειρικής με παραδοσιακές ινδικές συνταγές. Καθώς η προσπάθεια αρχικά δεν είχε ανταπόκριση, η μητέρα του τού υπενθύμισε πόσο καλή μαγείρισσα είναι η προγιαγιά. Αυτό ήταν. Ο Λάξμαν της πρότεινε να μαγειρεύει μπροστά στην κάμερα, εκείνη δέχτηκε και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Τώρα πια η Μαστχανάμα έχει συνηθίσει τόσο, που έχει μάθει να χαμογελάει στην κάμερα, βάζει πάντα το πιο καλό χρωματιστό της σάλι και πάντα περιποιημένη εξηγεί στους θαυμαστές της: «Το μαγείρεμα απαιτεί ηρεμία, δεν χρειάζεται βιασύνη». Από τηγανητό κοτόπουλο της γιαγιάς, ως μπιριάνι (ρύζι με πολλά μπαχαρικά) με κρέας και από αβγό εμού ως καβούρια με κάρι δεν υπάρχει τίποτε που η Μαστχανάμα δεν μπορεί να μαγειρέψει.

 

Η ζωή της δεν ήταν ποτέ εύκολη. Παντρεύτηκε όταν ήταν μόλις 11 ετών, έμεινε χήρα στα 22, έχασε τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της από τη χολέρα. Ως πέρυσι, στα 105 της χρόνια, εξακολουθούσε να εργάζεται στις φυτείες ρυζιού.

Η κόρη της προσπαθεί να την πείσει να μείνει μαζί της, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά. «Θέλω να μείνω ανεξάρτητη» απαντά. Οι συγχωριανοί της δεν μπορούν να κρύψουν τον θαυμασμό τους για τη δυναμική αυτή γυναίκα που ξέρει να χαίρεται τη ζωή και στα 106 της χρόνια. Ετη πολλά Μαστχανάμα.

grandma
Η συνταγή της Ναστχανάμα για τηγανητό κοτόπουλο: Βυθίστε μπούτια κοτόπουλου σε νερό καρύδας. Χτυπήστε τρία αυγά για να περάσετε το κρέας. Για το κουρκούτι, ανακατέψτε καλαμποκάλευρο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καυτερές πιπεριές σε σκόνη, αλάτι και κουρκουμά. Καλύπτετε τα μπούτια κοτόπουλου με το κουρκούτι και τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα |Youtube

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...