246
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στα δικαστήρια το 2015. Μετά τη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο επιστρέφει στον Κορυδαλλό | Menelaos Myrillas/SOOC

Εξιτήριο και επιστροφή στη φυλακή για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 11:57
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στα δικαστήρια το 2015. Μετά τη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο επιστρέφει στον Κορυδαλλό
|Menelaos Myrillas/SOOC

Εξιτήριο και επιστροφή στη φυλακή για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2017, 11:57

Παρά τις προβλέψεις της Βίκυς Σταμάτη ότι θα βρεθούν τα 200.000 ευρώ που ζητούσαν οι δικαστικές Αρχές ώστε να αποφυλακιστεί (για λόγους υγείας) ο σύζυγός της Ακης Τσοχατζόπουλος, τελικά ο πρώην υπουργός επιστρέφει στη φυλακή.

Ο Τσοχατζόπουλος έλαβε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες μετά την καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Ωστόσο θα επιστρέψει στη φυλακή καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης που ορίστηκε από το δικαστήριο. Αν και έχει γίνει δεκτή η πέμπτη κατά σειρά, αίτηση αποφυλάκισης που έχει κάνει ο πρώην υπουργός, το ποσό των 200.000 ευρώ δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Οπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου επιχείρησαν να μεταφερθεί μια παλιά εγγύηση 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για πόθεν έσχες, με υποθήκη ακίνητο της κόρης του στη Θεσσαλονίκη, όμως λόγω εμπλοκής αυτό δεν έγινε εφικτό. Σκοπός ήταν να καταβληθεί το ποσό της εγγύησης και να συμπληρωθούν οι 50.000 ευρώ.

Εξω από το Ιπποκράτειο ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου είπε ότι ο πελάτης του «είναι στεναχωρημένος» και παρέπεμψε σε μια νέα εξέταση από το πενταμελές το αίτημα για μείωση της εγγύησης «στα όρια του εφικτού». Η σχετική απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Το Ιπποκράτειο εξέδωσε ανακοίνωση για το εξιτήριο του πρώην υπουργού: «Ο κ. Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε τη νοσηλεία του (17/03 – 21/04/2017) στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο αθηνών μετά από επέμβαση τριπλής στεφανιαίας παράκαμψης. Εξέρχεται σήμερα 21/04/2017 σε καλή γενική κατάσταση με οδηγίες για την περαιτέρω ανάρρωσή του, συντομογραφία και σύσταση για συχνή καρδιολογική παρακολούθηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...